Kazalara Dikkat Çekmek İçin Bursa'ya Gittiler - Son Dakika
Yerel

Kazalara Dikkat Çekmek İçin Bursa'ya Gittiler

Kazalara Dikkat Çekmek İçin Bursa\'ya Gittiler

Çanakkale’nin Biga ilçesinde, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Trafik Güvenliği İnisiyatifi’nin, fakülte kavşağındaki trafik güvenliği tedbirlerinin artırılmasına yönelik çalışmaları devam ediyor.

03.06.2014 14:59

Çanakkale'nin Biga ilçesinde, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Trafik Güvenliği İnisiyatifi'nin, fakülte kavşağındaki trafik güvenliği tedbirlerinin artırılmasına yönelik çalışmaları devam ediyor.

Biga İİBF Dekanı Prof. Dr. Hamit Palabıyık başkanlığında Öğrenci Temsilciler Konseyi (ÖTK) üyelerinden oluşan İnisiyatif, Karayolları Bursa 14. Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Biga İİBF Ağaköy Kampüsü önündeki duble karayolunda kavşak çalışmalarının bir türlü bitirilememesi neticesinde yaşanan ölümlü trafik kazalarına dikkat çekmeyi amaçlayan ziyarette, Bölge Müdür Yardımcısı Bekir Koç'a fakülte öğrencileri tarafından imzalanan 1.674 adet dilekçe iletildi. Prof. Hamit Palabıyık, "Fakültemiz önündeki kavşak çalışmasının yıllardır tamamlanamaması maalesef ölümlü kazalara davetiye çıkartıyor. 2012 yılında yaşadığımız ve bir öğrencimizin ağır yaralandığı kazadan sonra iki ay öncesinde de öğrencimiz Fatma Şen'i kaybettiğimiz elim kaza gerçekleşti. İlk kazadan sonra üst geçit yapıldı. İkinci kazadan sonra da UEDAŞ tarafından refüj aydınlatmaları tamamlandı. Bizler, öğrencilerim ve Biga bu konuda çok hassasız. En son olarak öğrenci arkadaşlarım tarafından organize edilen Karayolları Bursa Bölge Müdürlüğüne hitaben yazılan 1.674 adet dilekçeyi sorumlulara iletmek üzere ÖTK temsilcisi öğrencilerimizle Bursa'ya gittik. Öğrencilerimizin ve bizim Bursa Karayolları Bölge Müdürlüğünden talebimiz çok kesin ve açık. Onlara kısaca 'bizlerin hayatı bitmeyen kavşak çalışmaları, yapılmayan sinyalizasyon, olmayan EDS ve tel çitler sebebiyle tehlike altındadır. Bu durumda sorumluların harekete geçip eksiklikleri tamamlaması için daha kaç kaza olması, kaç canın yanması gerekmektedir? Sorumlular olarak sorumluluğunuzu ne zaman yerine getirmeyi düşünüyorsunuz?' dedik. Sonuç olarak Sayın Bölge Müdür Yardımcısından konuyla ilgilendiklerini, bir hafta-on gün içinde refüje tel çit çekileceği bilgisini aldık. En kısa zamanda eksikliklerin tamamlanması yönündeki dileklerimizi ve konunun her platformda takipçisi olacağımız bilgisini paylaşarak ayrıldık. Biga İİBF ve kamuoyu olarak konunun titizlikle takip edileceğini belirtir; malum eksikliklerin giderilmesi için özveriyle çalışan herkese teşekkür ederiz" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kazalara Dikkat Çekmek İçin Bursa'ya Gittiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement