Kemah Şenlikleri Başladı - Son Dakika
Yerel

Kemah Şenlikleri Başladı

Kemah Şenlikleri Başladı

17'nci Kemah Sultanmelik Tarih, Kültür ve Spor Şenlikleri başladı.

21.06.2013 16:40

17'nci Kemah Sultanmelik Tarih, Kültür ve Spor Şenlikleri başladı. Hafta sonu devam edecek şenliklerde, çeşitli etkinlikler ve halk konserinin yanı sıra futbol turnuvasında yarı finale kalan dört takımın maçları yapılacak.

Kemah ilçesinde düzenlenen şenlik açılışına Vali Abdurrahman Akdemir, Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, Belediye Başkanı danışmanı Seyfullah Kaban, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy, Kemah Kaymakamı Hasan Ongu, Kemah Belediye Başkanı Hüsamettin Şanal, Kemahlılar Dernek Başkanı Şerafettin Ulutürk ve çok sayıda Kemahlı katıldı.

Şenlik havasında geçen turnuvanın açılışı Sultanmelik Türbesi'nin ziyaret edilmesi ile başladı. Yapılan duaların ardından, protokol mensupları ve vatandaşlar kortej halinde ilçe meydanına yürüdü. Renkli görüntülerin oluştuğu kortej yürüyüşünün ardından davetliler Sevgi Pınarı Derneğini ziyaret ederek, Kemahlı bayanlar tarafından hazırlanan el emeği göz nuru sergisini gezdi.

Belediye parkında düzenlenen programın açılış konuşmasını Kemah Dernek Başkanı Şerafettin Ulutürk, Kemah Belediye Başkanı Hüsamettin Şanal yaparak düzenlenen şenlikler hakkında davetlilere bilgiler verdiler.

Kemah Kaymakamı Hasan Ongu ise bu yıl 36'ncısı düzenlenen futbol turnuvasının yanı sıra şenliklere destek verenlere teşekkür ederek; "idrak ettiğimiz yarı final ve final maçları bize bu devraldığımız büyük mirası beraberce içinde yaşadığımız büyük destanı hatırlatıyor olmalı. Bundan onlarca yıl önce İstanbul'a memleket ve ekmek derdi ile göç eden hemşerilerimiz bu şuurla, bu birlik ve beraberlik anlayışıyla bir araya gelmişler ve bizleri memleket şuuru, memleket sevdası adı altında yine büyük emekler sarf ederek bir araya getirmeyi başarmışlar." diye konuştu.

Törenin son konuşmasını Vali Abdurrahman Akdemir yaparak 35 yıldır turnuvayı kardeşlik, dostluk, barış, sevgi ve centilmenlik üzerine inşa ederek bugünlere getirenlere teşekkür etti. Vali Akdemir: "Bu Türkiye'de, beklide dünyada benzerine az rastlanan bir durum. 35 yıldır kesintisiz bu hizmeti yürütmek, Kemahlıları gurbet ile sılayı birleştirmek, bir köprü kurmak kolay iş olmasa gerek. 200 bin civarında Kemah'tan dışarıya gitmiş, ekmeğini rızkını kazanmaya gitmiş insanımız var. Bunların bir çoğunun çocukları beklide Kemah'ı görme imkanı fırsatı olmadı. İşte bu tür etkinlikler gurbet ile sıla arasında bir köprü kuruyor. Yeni yetişen nesle memleketini tanıma, memleket sevdasını onlara aşılama, buradaki kültürü onlara yansıtma adına çok büyük önem taşıyor. Birliği, beraberliği, dayanışmayı sağlıyor." diye konuştu

Hafta sonu devam edecek olan şenliklerde çeşitli etkinlikler ve halk konserinin yanı sıra futbol turnuvasında yarı finale kalan dört takımın maçları yapılacak. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kemah Şenlikleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement