Kitap Dolabı Bahçelievler'de Açıldı - Son Dakika
Yerel

Kitap Dolabı Bahçelievler'de Açıldı

Kitap Dolabı Bahçelievler\'de Açıldı

Çankaya Belediyesi'nin katkılarıyla bölge halkı tarafından oluşturulan "Kitap Dolabı" Bahçelievler Fatih Terim Parkı'nda açıldı.

22.04.2013 13:31

Çankaya Belediyesi'nin katkılarıyla bölge halkı tarafından oluşturulan "Kitap Dolabı" Bahçelievler Fatih Terim Parkı'nda açıldı. Meral ve Yaman Okay adı verilen kitap dolaplarının açılışı, Meral Okay'ın babasının konuşmalarıyla duygulu anlara sahne oldu.

Yaklaşık dört yıl önce sosyal medya aracılığıyla bir araya gelen Emek ve Bahçelievler semt sakinleri, Çankaya Belediyesi'nin de desteğiyle kütüphane oluşturdu. Bölge halkı, Meral Okay'ın kendi mahallelerinde yaşaması nedeniyle küçük kütüphaneye "Meral-Yaman Okay Kitap Dolabı" adını verdi.

Çankaya Belediyesi'nin öncülüğünde "Dolap Bizden Kitap Sizden" sloganıyla hazırlanan kitaplık Ankara'da bir ilk olma özelliğini taşıyor.

Çankaya Belediyesi Fatih Terim Parkı'na yine Çankaya Belediyesi tarafından hazırlanarak sabitlenen kitaplıklar bölge sakinlerinin getirdikleri kitaplarla zenginleşecek.

Yüzlerce vatandaşın yanı sıra Meral Okay'ın babası Ata Katı, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Buğra Gökçe ve muhtarların katıldığı açılış töreninde konuşan Buğra Gökçe "Bu, Emek, Bahçeli dostlarının duyarlılığı ve kendi etkinliği.

O yüzden çok değerli. Biz sadece destek olmaya çalıştık. Doğrusu da bu bence. Çünkü, halkın kendisi örgütlenip sahip çıktığında çok daha kalıcı başarılar elde edilebiliyor. Bu kitaplığa benim de bir hediyem var. Cengiz Bektaş'ın tam da bu söylediklerimi anlatan "Kimin Bu Sokaklar, Alanlar, Kentler" isimli kitabını da bu kitaplığa armağan ediyorum" ifadelerini kullandı.

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ise kendisinin de bu mahallede büyüdüğünü, anıları olduğunu bu nedenle böyle bir etkinlikte olmaktan ayrı bir mutluluk duyduğunu belirtirken, asıl mesleği öğretmenlik olan Mehmet Perçin ise yapılan işin önemine değinerek Çankaya Belediyesi'ne ve vatandaşlara teşekkür etti.

Yaklaşık 60 yıldır Ankaralı olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Meral Okay'ın babası Ata Katı; "Sizleri çok seviyoruz. Rahmetli kızım Meral'e ve evladımız Yaman'a karşı gösterilen bu sonsuz ilgi bize büyük gurur veriyor. Bu millete, bu topluma her şey helal olsun. İnanın acımızı bir gün hissedemedik. Çünkü, bu kadar geniş bir ilgiyi akıl, hayal almaz. Emeği geçenlere ve çalışmalarını takdir ettiğim Çankaya Belediyesi'ne çok teşekkür ediyorum. Hepinize sevgiler, saygılar sunuyorum. Sağolun, varolun" dedi.

Duygulu konuşmanın ardından mahalle sakinleri ve Meral Okay'ın eski arkadaşları baba Ata Katı'ya Meral ve Yaman Okay'ın resimlerinin bulunduğu bir de çerçeve armağan ettiler. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kitap Dolabı Bahçelievler'de Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement