Kocaeli'de Trafik Kazaları Azalacak - Son Dakika
Yerel

Kocaeli'de Trafik Kazaları Azalacak

Kocaeli\'de Trafik Kazaları Azalacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, trafik kazalarının azaltılması amacıyla Sürdürülebilir Ulaşım Derneği ile birlikte Yol Güvenliği Çalıştayı düzenledi.

04.12.2013 16:35  Güncelleme: 16:37

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yol güvenliğinin artırılması, trafik kazalarının ve buna bağlı ölümlerin azaltılması amacıyla Sürdürülebilir Ulaşım Derneği (EMBARQ) ile birlikte Yol Güvenliği Çalıştayı düzenledi.

Sekapark Otel'de düzenlenen programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Abdulmuttalip Demirel, Kocaeli'nde trafik kazalarının ve buna bağlı ölüm ve yaralanmaların azaltılmasını hedeflediklerini söyledi. RSLab-Kentiçi Ulaşımda Yol Güvenliği projesi kapsamında bir çalışma başlatıldığını söyleyen Demirel, "Kocaeli'nin karşılaştığı ana sorunların daha iyi algılanması ve uygun tasarım standartlarının hayata geçirilmesini istiyoruz. Mevcut veriler ile trafik kazalarına ait nedenlerin irdelenmesi ve farkındalık oluşturulması için gerçekleştirdiğimiz çalıştayla kazaların azalmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Embarq Türkiye, Projeler Koordinatörü Cem Mekik ise Embarq Türkiye kuruluşundan bahsetti. Mekik, proje kapsamında neler yapılacağını ve Embarq Network'un yol güvenliği yaklaşımının nasıl olduğunu anlattı. Embarq Türkiye, Ulaştırma Yüksek Mühendisi Tolga İmamoğlu ise Embarq Türkiye'nin gerçekleştirdiği yol güvenliği denetimi çalışmalarından söz etti.

Embarq Yol Güvenliği Uzmanı Sybil Settlemyre da Peru'daki yol güvenliği programından bahsederken, trafik kaza analizleri sonucu Arequipa'daki belirlenen kara noktalarda nasıl iyileştirmeler yapıldığını anlattı. Embarq kurucularından ve Yol Güvenliği Denetçisi Carsten Wass da yol güvenliği ile ilgili örnek uygulamaları sundu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Şube Müdürü Ahmet Çelebi, 'Güvenli Yol Projesi'nden bahsetti. Trafik kazalarının global ölçekte önemini vurgulayan Çelebi, projenin başladığını, İl Emniyet Müdürlüğü ve Embarq ile işbirliği içerisinde çalışmaların sürdüğünü aktardı.

EMBARQ NEDİR?

EMBARQ - Sürdürülebilir Ulaşım Derneği (SUD), çevreyi ve insan sağlığını her geçen gün daha fazla tehdit eden kent içi ulaşım sorunlarına sürdürülebilir çözümler üreterek yaşam kalitesinin iyileştirilmesi amacıyla kurulmuş, kar amacı gütmeyen, araştırma ve uygulama konularına odaklanmış bir sivil toplum kuruluşu. EMBARQ Türkiye - SUD, dünyamızın kısıtlı kaynaklarını sürdürülebilir biçimde kullanma bilinci oluşturmak amacıyla kurulmuş olan Dünya Kaynakları Enstitüsü'ne (WRI) bağlı, dünya üzerinde 6 ülkede sürdürülebilir ulaşım alanında faaliyette bulunan EMBARQ ağının da bir üyesi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kocaeli'de Trafik Kazaları Azalacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement