Konser Gelirleriyle 20 Engelliye Akülü Sandalye - Son Dakika
Yerel

Konser Gelirleriyle 20 Engelliye Akülü Sandalye

Konser Gelirleriyle 20 Engelliye Akülü Sandalye

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) öğrenci kulüpleri gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projeleriyle örnek olmaya devam ediyor.

22.01.2013 17:26

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) öğrenci kulüpleri gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projeleriyle örnek olmaya devam ediyor.

SDÜ Proje Araştırma Geliştirme ve Uygulama Kulübü tarafından Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Akülü Tekerlekli Sandalye Kampanyası'na katkıda bulunmak amacıyla 2012 Ekim ayında düzenlenen Mustafa Ceceli, Gökhan Türkmen ve Grup Kolpa'nın sahne aldığı konserlerden elde edilen gelirle alınan 20 adet akülü sandalyenin dağıtım töreni yapıldı.

Diş Hekimliği Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törenin açılış konuşmasını yapan Proje Araştırma Geliştirme ve Uygulama Kulübü (PAGUK) Başkanı Ömer Aydın, "Kulübümüzün kuruluşundan bugüne 8 projeyi hayata geçirdik. Bu çalışmaların amacına ulaştığını görmek bizlere gurur veriyor. Hayat herkese eşit şartlar vermeyebilir ancak birlikte hareket ederek bu şartları eşitleyebiliriz" dedi.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD)Projeler Koordinatörü Gizem Morova Yücel ise dernek olarak birçok insanın problemine çözüm üretmekten ve bu problemlerin çözülmesine aracı olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız da üniversitelerin aklın bütün işlevleriyle donatıldığı; bilim teknikleriyle zenginleştirildiği üretim merkezleri olduğunu kaydederek,"İnsanlar, aklın yanında duyguları da olan varlıklardır . Akıl vicdanla donatılmazsa varlığın insanlık için bir faydası yoktur" dedi. PAGUK'un bu sosyal sorumluluk projesinde önemli rol aldığını belirten Prof.Dr. Akyıldız, projenin gerçekleşmesine destek olan herkesi kutladı.

Vali Yardımcısı Dr. Kadri Canan da projeye destek veren herkese teşekkür ederek, "Türk milleti olarak hep birlikte bu sorumluluk anlayışıyla hareket etmeliyiz" diye tamamladı.

Konuşmaların ardından engelli vatandaşlara tekerlekli sandalyeleri verildi. - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konser Gelirleriyle 20 Engelliye Akülü Sandalye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement