Koyunculuğun Merkezi Aksaray Olacak - Son Dakika
Yerel

Koyunculuğun Merkezi Aksaray Olacak

Koyunculuğun Merkezi Aksaray Olacak

Aksaray Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, "Bizim genlerimizde koyunculuk var."

29.07.2013 16:14

Aksaray Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, "Bizim genlerimizde koyunculuk var. Yetiştirdiğimiz Akkaraman koyunlarını Ankara'da fuarda görenler şaşırdılar. Hedefimiz büyük, Koyunculuğun merkezi Aksaray olacak" dedi.

Aksaray Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından verilen iftara Aksaray Vali Yardımcısı Mehmet Mızrak, Belediye Başkan Yardımcısı Akif Kılıç, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bestami Zabun, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Damızlık Birliği Başkanı Bekir Kayan, AK Parti İl Başkanı Fatih Yıldırıcı, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Haluk Şahin Yazgı, AK Parti Eskil İlçe Başkanı Mahmut Oruç, HAYKOOP Başkanı Kadir Yayar, Tarım-Koop Başkanı Metin Ok ve yaklaşık binin üzerinde birlik üyesi katıldı.

Aksaray'ın koyunculukta hızla geliştiğini dile getiren Aksaray Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, "Biz üreticimize değer katmak onlara yardımcı olmak için buradayız. Son dönemde yapılan çalışmalarla birlikte koyunculukta ciddi bir ivme kazandık. Bunu belki burada fark edemiyoruz ama dışarı çıktığımızda ne kadar ilerlediğimizi görebiliyoruz. Ankara'da Bakanlık tarafından düzenlenen fuara götürdüğümüz koç ve koyunları görenler hayretler içinde kaldı. Koyun ve koçlarımız şimdiden en iyiler arasında bulunuyor. İnşallah hedefimiz koyunculuğun merkezini Aksaray yapmaktır. Bunun için tüm üyelerimizin de önemli çalışmalar ve ıslah da daha kararlı olmaları gerekiyor. Sizler kazanırsanız Aksaray kazanır, ülkemiz kazanır" dedi.

İftar yemeğinin ardından Mahmut Aktürk tüm üyeleriyle yakından ilgilenerek hepsinin taleplerini tek tek dinledi. Birlik üyeleri de yapılan çalışmalardan hoşnut olduklarını bir kez daha yeniledi. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Koyunculuğun Merkezi Aksaray Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement