Kurban Bayramına Doğru - Son Dakika
Yerel

Kurban Bayramına Doğru

Kurban Bayramına Doğru

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, gıda denetimi yaptı

10.10.2013 12:48

Kütahya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı öncesi gıda imalatı ve satışı yapan iş yerlerine yönelik denetim yaptı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Halil Yorulmaz, yaptığı açıklamada, bayram öncesi vatandaşların daha sağlıklı ve hijyenik koşullarda üretilmiş gıdaları tüketmelerini sağlamak amacıyla gıda üretimi ve satışı yapılan yerlerin denetimlerini artırdıklarını bildirdi.

Halk sağlığının korunması ve haksız rekabetin önlenmesi amacı ile  de denetimlerin yapıldığını ifade eden Yorulmaz, şunları kaydetti:

"Kurban  Bayram dolayısı ile tüketimi artan şeker ve şekerli mamul, şuruplu tatlı, unlu mamuller gibi sektörlere öncelik verilerek, söz konusu gıdaların üretim yerleri yanında gıda satış ve toplu tüketim yerlerinin de denetimlerinin titizlikle gerçekleştirildi. Güvenilir gıda temin edilebilmesi için denetimlerin aralıksız devam edecek. Tüketicilerin, şüphelendikleri gıda maddesi veya işletmeleri, 174 numaralı gıda ihbar hattına bildirerek denetim etkinliğine katkıda bulunabilirler. Ekiplerimiz, kurban vecibesini yerine getiren vatandaşlarımızın, hijyenik ve sağlıklı bir şekilde kurban etlerini tüketmelerini ve halk sağlığının korunması amacıyla etlerin parçalanması ve kıyma çekimlerinin et ve et ürünlerini işleyen ruhsatlı iş yerlerine yaptırmaları gerekir."

Yorulmaz, denetimlerde işletmelerin asgari teknik ve hijyenik şartları yanında üretimi gerçekleştirilen ürünlerin hammadde nitelik ve uygunlukları, satışa sunulan ürünlerin de mevzuata uygunluğu ve satış koşulları hijyeninin kontrol edildiğinin altını çizdi. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kurban Bayramına Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement