Küre'de Okul Öncesi Eğitime Dikkat Çekmek İçin Yürüdüler - Son Dakika
Yerel

Küre'de Okul Öncesi Eğitime Dikkat Çekmek İçin Yürüdüler

Küre\'de Okul Öncesi Eğitime Dikkat Çekmek İçin Yürüdüler

Küre ilçesinde, okul öncesi eğitimin önemine dikkat çekmek için yürüyüş düzenlendi.

30.05.2014 13:06

Küre ilçesinde, okul öncesi eğitimin önemine dikkat çekmek için yürüyüş düzenlendi.

İlçe Orman İşletmesi önünde toplanan anaokulu öğrencileri ve öğretmenler, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tursun, burada yaptığı konuşmada, Küre'de anaokulu açıldığını duymayan velilerin olduğunu vurgulayarak, "Küçük bir ilçe olmamıza rağmen, henüz duyuramamışız. Hem anaokulumuzun açıldığını duyurmak, hem de farkındalık yaratmak amacıyla böyle bir yürüyüş tertiplemeyi uygun gördük" dedi.

Okun öncesi eğitimin önemine değinen Tursun, şöyle konuştu:

"Çocuklarımızın zihinsel gelişimi ilk 72 ayda büyük oranda tamamlanıyor. Anaokuluna giden çocukların başarısıyla, gitmeyen çocukların başarısı arasında büyük oranda fark olduğu ortaya çıktı. Onun için biz çocuklarımızın 36 aydan itibaren, 68 aya kadar anaokuluna devam etmesini istiyoruz. Anaokulu öğrenci kayıtlarımız da yüzde 20'ye varan oranda bir artış sağladık. Bu da velilerimizin ne kadar duyarlı olduğunu göstermektedir. 36 ayını doldurmuş hiçbir çocuğumuzun anaokulu eğitiminden mahrum kalmasını istemiyoruz."

Yürüyüşe, Belediye Başkanı Kamil Aydınlı, İlçe Emniyet Amiri Mehmet Yavuz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tursun,  İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Suat Bazlamaççı ve Küre Orman İşletme Şefi  Eren Topcu da katıldı. - Kastamonu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Küre'de Okul Öncesi Eğitime Dikkat Çekmek İçin Yürüdüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement