Kuşadası'nda Dünya Çevre Günü Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Kuşadası'nda Dünya Çevre Günü Kutlamaları

Kuşadası\'nda Dünya Çevre Günü Kutlamaları

5 Haziran Dünya Çevre günü kapsamında Kuşadası Belediyesi tarafından bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

05.06.2014 21:33

5 Haziran Dünya Çevre günü kapsamında Kuşadası Belediyesi tarafından bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Kuşadası Belediyesi tarafından, TEMA Kuşadası Temsilciliği'nin desteğiyle düzenlenen etkinlikler, Kuşadası belediye binası önünden başladı. Belediye önünde toplanan katılımcılar ve minik öğrenciler, belediye bandosu eşliğinde kortej oluşturarak Atatürk Meydanı'na kadar yürüdü. Ellerinde çevre temalı pankartlar ve dövizler bulunan öğrencilerin önemli katılım gösterdiği çevre yürüyüşü, çarşı esnafından alkış alırken, yerli ve yabancı turistlerin de ilgisiyle karşılaştı.

Atatürk Meydanı'nda düzenlenen törende TEMA Kuşadası Temsilcisi Nimet Demir, Atatürk Heykeli'ne çelenk koydu. Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı'nın eşi Nil Kayalı'nın da katıldığı yürüyüşün ardından gerçekleştirilen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İstiklal Marşı'nın ardından bir konuşma yapan TEMA Kuşadası Temsilcisi Nimet Demir, "Bugün burada Kuşadası'ndaki çevreciler olarak toplandık. Çevre günü kapsamında TEMA Vakfı olarak çocuklarımızın bilinçlenmesi ve onlara daha iyi bir gelecek sağlamak için çalışmaktayız. Dünyamızın daha güzel olması için, çocuklarımızın geleceği için hep birlikte el ele vermeliyiz. Hepimizin 5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlu olsun" dedi.

Daha sonra, Çakabey İlkokulu öğrencileri şiir ve çevre andı okurken, 7 Eylül İlkokulu öğrencileri de çevreyle ilgili şarkılar seslendirdi. Törenin sona ermesinin ardından ilkokul öğrencileri, öğretmenlerinin ve vatandaşların eşliğinde Sahilde çevre temizliği yaptı. Miniklere temsili temizlik esnasında belediye çalışanları da yardımcı oldu ve ilkokul öğrencileri bu şekilde bilinçlendirildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kuşadası'nda Dünya Çevre Günü Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement