Kütahya'da Fırınlara Ramazan Denetimi - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da Fırınlara Ramazan Denetimi

Kütahya\'da Fırınlara Ramazan Denetimi

Kütahya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, tüketicilerin yanıltılmaması ve halk sağlığının korunması amacıyla gıda üretimi ve satışı yapılan yerlerin denetimlerine Ramazan ayında hız verdi.

13.07.2013 14:08

Kütahya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, tüketicilerin yanıltılmaması ve halk sağlığının korunması amacıyla gıda üretimi ve satışı yapılan yerlerin denetimlerine Ramazan ayında hız verdi.

Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, tüketicilerin gıda güvenliğinin sağlanması, halk sağlığının korunması için özellikle Ramazan ayı münasebetiyle artan ekmek pide tüketimi ve buna bağlı olarak gıda işletmecilerinde oluşabilecek hijyen aksaklıklarını önlemek amacı ile ekmek fırınları ile gıda üretimi ve satışı yapılan yerlerin denetimlerini artırdıklarını bildirdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Halil Yorulmaz, gerçekleştirilen denetim çalışmalarında temel gıda maddesi olan ekmeğin hijyenik bir şekilde üretiminin yapılması, mevzuatta belirtildiği gibi sadece un, su, tuz ve maya bileşenlerinden oluşan katkısız bir şekilde üretildiğinin tespiti ile tuz ve kül oranlarına dikkat edildiğini ifade etti.

Müdür Yorulmaz, ekmek ve pide üretimi yapan fırınlarının yanı sıra et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, tatlı ve pastacılık ürünleri, şekerleme üretimi yapan yerlerdeki kontrollerin de sıklaştırıldığı vurgulandı.

Gıda işletmelerinin hijyenik şartlarını sürekli olarak muhafaza etmelerini isteyen İl Müdürü Yorulmaz, "Denetimlerde işletmelerin asgari teknik ve hijyenik şartları kontrol edilerek, üretilen ürünlerin mevzuata uygunluğu gıda denetim elemanlarınca sürekli takip edileceği belirtilmiş olup, eksik görülen hususların tutanakla tespit edilmiştir. İşletme sahiplerine gerekli uyarı ve idari yaptırımların uygulanacaktır. Tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için denetimlerimiz aralıksız devam edecektir" diye konuştu. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'da Fırınlara Ramazan Denetimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement