Malkara CHP İlçe Örgütü Köy Gezilerini Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Malkara CHP İlçe Örgütü Köy Gezilerini Değerlendirdi

Malkara CHP İlçe Örgütü Köy Gezilerini Değerlendirdi

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde CHP Belediye Başkan Adayının Ulaş Yurdakul'un belirlenmesinin ardından, CHP Malkara İlçe Yönetimi köy gezilerinin değerlendirmelerini yapmak üzere toplandı.

28.01.2014 14:05

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde CHP Belediye Başkan Adayının Ulaş Yurdakul'un belirlenmesinin ardından, CHP Malkara İlçe Yönetimi köy gezilerinin değerlendirmelerini yapmak üzere toplandı. Partililer toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP İlçe binasında yapılan değerlendirme toplantısına İlçe Başkanı İsmail Uzun, Belediye Başkan Adayı Ulaş Yurdakul, İl Genel Meclis Üyesi Recep Süvari, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Atilla Bakın, Hülya Ertan, Hamiyet Burunsuz, Belediye Meclis Aday Adayları Bahattin Cömert, Nuran Başkütük, Celal Yılmaz, Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Kurban ve Balabancık Belde Başkanı Ersin Bilgin katıldı.

Değerlendirme toplantısında konuşan İlçe Başkanı İsmail Uzun, Belediye Başkan Adayları Ulaş Yurdakul'un açıklanmasıyla birlikte başlatılan köy gezileri ile ilgili değerlendirme toplantısı yapmak için toplandıklarını belirterek "Bizler 22 Aralık Parti Meclisi kararı ile Belediye Başkanımız Ulaş Yurdakul'un açıklanmasının ardından çalışmalarımıza başladık. Bu çalışmalar kapsamında 67 köyü ziyaret ettik. Geriye 3 gidilmedik köy kaldı. 22 Aralık 2013 tarihinden itibaren ise Kadın Kolları ile birlikte 21 tane ev ziyareti gerçekleştirdik" dedi.

"CHP BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAYLARI 18 ŞUBAT'TA AÇIKLANACAK"

En yakın zamanda 2. dönem çalışmalarına başlayacaklarını ifade eden İlçe Başkanı Uzun, "Çalışmalar ilk olarak şehir içinde başlayacak, 18 Şubat 2014 tarihinden itibaren kesinleşen Belediye Meclis Üyesi Adaylarının açıklanması ile de yeniden köy gezilerine başlayacağız. 2. tur köy ziyaretlerinde Malkara Belediyesinde görevi aldığımızda yapılacak işleri ve projeleri anlatacağız" ifadelerini kaydetti.

CHP Belediye Başkan Adayı Ulaş Yurdakul'un değerlendirmesini yapan İlçe Başkanı İsmail Uzun, "Performans olarak Parti Meclisimizin ve MYK'nın aldığı karar doğrultusunda öncelik olarak niteliklerine baktığı konularda her ikisinin de haklı çıktığını görüyoruz. Bunları kısaca anlatacak olursak ilkeli siyaset yapan bir Belediye Başkan Adayımız var. Bu bizler için çok önemlidir. Zaten 3 seneden beri buna hazırlanıyorduk. Dün doğru dediği şeye para, pul, mevki, makam, Belediye Başkan Adayı için dahi olsa, bu gün yanlıştır demeyecek bir arkadaş olduğunu görüyoruz. Aranan özelliklerden bir diğeri işinde başarılı olmasıydı. Diğeri ise dürüst olmasıdır. Bunların hepsini köylerde anlattık. Malkara içerisindeki çalışmalarımızda da anlatacağız" diye konuştu.

İlçe Başkanı İsmail Uzun'un ardından köy ziyaretlerini değerlendiren Belediye Başkan Adayı Ulaş Yurdakul, 22 Aralık itibariyle kendisinin Belediye Başkan Adaylık görevinin geldiğini kaydederek, "23 Aralık 2014 tarihinden itibaren aktif çalışmalara başladık. Köylerimiz büyükşehir yasası ile mahalle olacağından ben mahallelerimiz demek istiyorum. Gittiğimiz mahalle ziyaretlerinde, halkımızın ciddi anlamda teveccühü ile karşılandık. Çok sıcak ortamla karşıladılar ve fikirlerimizi can kulağı ile dinlediler, bu sebep ile köy sakini halkımıza teşekkürlerimi sunuyorum. İlçe içerisinde de kadın kollarımız ile birlikte ev ziyaretleri yapıyoruz. Bu kapsamda 21 ev ziyaretinde 500'e yakın bayana ulaştık. İlçe ve köylerimizde yaşayan bayanlar bizlere sıkıntılarını anlattılar. Bizler ise onlara Malkara için geliştirdiğimiz projelerimizden bahsettik" dedi.

İlk bir ay sürenin kendileri için çok verimli geçtiğini dile getiren Belediye Başkan Adayı Ulaş Yurdakul, 2 proje ekipleri olduğunu, bir ekibin sosyal anlamda proje hazırladığını diğer ekibin ise Büyükşehir ile birlikte icra edecekleri mimari anlamda projeleri hazırladığını ifade etti. 18 Şubat'ta kesinleşen Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte projeleri sunarak tekrar mahalle ziyaretlerimize başlayacaklarını belirten Yurdakul, "Bu kez vatandaşlara Malkara ile ilgili projelerimizi anlatacağız. Malkara'daki diğer siyasi partilerinde adayları belli oldu. Ben buradan aday olan tüm arkadaşlara başarılar diliyorum" diye konuştu.

"BİZİM TEK HESAP VERECEĞİMİZ KURUM HALKTIR"

Yapılan konuşmaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan İlçe Başkanı İsmail Uzun ve Belediye Başkan Adayı Ulaş Yurdakul, gazetecilerin AK Partinin Belediye Başkan Adayı olarak Salih Keskin'in çıkması sizi ne gibi etkiler sorusunu yanıtladılar. Soru üzerine konuşan Belediye Başkan Adayı Ulaş Yurdakul, "Ben CHP Belediye Başkan Aday Adayı olurken birileri aday olur mu? AK Parti şunu aday gösterir mi? MHP bunu aday gösterir mi? gibi hiçbir parti üzerinden hesaplar yapmadım. Bizler bu yola çıkarken kendimize güvendik. Örgütümüze güvendik. Partimize inanan insanlar güvendik. Bizler hiç kimsenin boyunduruğu altında değiliz. Bizim tek hesap vereceğimiz kurum halktır. Bizler halka güvenerek yola çıktık. AK Parti'nin de MHP'nin de adayı kim olursa olsun bizim için önemli değildir" dedi.

Belediye Meclis Üyelerinizi nasıl ne zaman belirleyeceksiniz ve bu zamana kadar kaç kişi başvuruda bulundu? sorusuna ise cevap veren İlçe Başkanı İsmail Uzun, ilçe yönetimlerinden 5 kişilik bir komisyon oluşacağını söyleyerek "B komisyona Belediye Başkan Adayı Ulaş Yurdakul'da gözlemci olarak katılacaktır. Toplanan bu komisyon tasfiye kararı alacak. İlçe Yönetim Kurulu daha sonra bunun değerlendirmesini yaparak daha sonra MYK'ya gönderecek. Yine son sözü onlar belirleyecektir" dedi.

Bu zamana kadar 16 Belediye Meclis Üyeliği Adaylık başvurusu aldıklarını kaydeden İlçe Başkanı İsmail Uzun, 14 Şubat 2014 tarihine kadar bu sayının artarak devam edeceğini düşündüklerini ifade etti.

"BİZİM GERÇEK GAYEMİZ BU İŞİ HALK İLE BİRLİKTE YAPMAKTIR"

Belediye Başkanı olduğunuzda belediye binasına girerken korumalardan mı geçeceğiz yoksa rahat bir biçimde sizle görüşebilecek miyiz? sorusuna yanıt veren Belediye Başkan Adayı Ulaş Yurdakul, Belediye Başkanı olduğu takdirde kapılarının herkese açık olacağını dile getirerek, "Bizim gerçek gayemiz bu işi halk ile birlikte yapmaktır. Halkından kopuk olan yönetimler hiçbir zaman başarılı olamazlar. Ben 4 yıldır CHP'de yöneticilik yaptım. 4 yıl boyunca ikinci kongrede tekrar İlçe Başkanı olarak seçildim. Girdiğim seçimlerde gerek referandumda ciddi sonuçlar aldık. AK Partili Belediyeler arasında en çok Hayır oyunu Malkara aldı. Bizler bu işi zaten halk ile birlikte yaptık. Yapacağımızı da ispatladık. Belediye Başkanı seçilirsem halkımızın ihtiyaçları doğrultusunda halkımızla diyalog kurarak, teknolojiyi verimli kullanarak bu işi Malkara'da yaşayan insanlarımız nerede, nasıl yaşamaya layıksa halkımızla birlikte yapacağız" diye konuştu. dedi.

Belediye Başkan Adayı Ulaş Yurdakul, CHP olarak satmaktan yana olmadıklarını belirterek "Yaptığımız köy ziyaretlerinde bunları açık bir şekilde anlattık. Malkara Belediyesinin bizlerin aldıkları rakamlara göre yaklaşık olarak 18 milyon 600 bin civarında uzun vadeli borcu, 5 milyon 600 bin lira ise kısa vadeli borcu vardır. Büyükşehir olduğumuz taktirde uzun vadeli borçlar Büyükşehir bünyesine geçecek. Çünkü bu para şehrin alt yapısı için kullanıldı. Alt yapı Büyükşehir Belediyelerinde Su ve Kanalizasyon idaresi kurulup oraya başlanacaktır. Kısa vadeli borçların bir kısmı Malkara Belediyesine kalacak bir kısmı ise Büyükşehir'e devir olacaktır. Malkara ne yazık ki kaynakları doğru kullanılmış bir ilçe değildir. Malkara Belediyesi aslında çok zengin bir belediyedir. Ciddi anlamda Belediyenin mal varlığı vardır. Buna şimdi köylerden gelen 16 bin dönüm arazi ve birlik yem gibi işletmeler ve birçok daha doğal alanlar katıldığı zaman bunların doğru kullanıldığında projelerimizi gerçekleştirmemek için hiçbir sebep yoktur. Planladığımız projelerimiz için gerek Dünya Bankası'nda gerekse Avrupa Birliği kuruluşlarında hibe desteği var. Bunu da CHP'li Belediyeler çok iyi kullanabiliyor. Buna örnek olarak Eskişehir Belediyesi, Şarköy Belediyesi, Lüleburgaz Belediyesi'dir. Kalkınma Ajansı'nda hibe fonları var. Bunların hepsini biliyoruz ve takip ediyoruz. Ekiplerimizde projelerini bunlara göre hazırlıyor" dedi.

"MALKARA BELEDİYESİ BİR ASFALT ŞANTİYESİ YAPMAK ZORUNDADIR"

CHP Malkara İlçe Başkanı İsmail Uzun, Malkara Belediyesi'nin bir asfalt Şantiyesi yapmak zorunda olduğunu belirterek "Taşıma asfalt malzemesi ile bu yolar yapılamaz. Malkara'nın ciddi anlamda asfalt sorunu vardır. Keşke Malkara'nın daha önce yapılan asfalt şantiyesi dursa idi de Malkara'nın girişine beton yerine asfalt malzemesi atılsaydı. Malkaralı yöneticiler olarak bu günleri görmek zorundaydık. Malkara'nın kanalizasyon ve alt yapı sorunu olduğunu bunlar yapıldıktan sonra yollara yeniden asfalt şantiyesine ihtiyaç duyulacağı görülmeliydi" ifadelerini kaydetti.

İlçe Başkanı İsmail Uzun, CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı'nın 9 Şubat 2013 tarihinde Parti Meclisi kararı ile açıklanacağını kaydederek, "Büyükşehir Belediye Başkan Adayının kimin olduğu önemli değildir. Bizler Malkara İlçe Örgütü olarak tüm adaylarımız ile çalışa biliriz" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malkara CHP İlçe Örgütü Köy Gezilerini Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement