Malkara'da Aşure Günü Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Malkara'da Aşure Günü Etkinliği Düzenlendi

Malkara\'da Aşure Günü Etkinliği Düzenlendi

Tekirdağ’ın Malkara ilçesine bağlı Yaylagöne Mahallesi’nde ’Aşure Günü’ etkinliği düzenlendi.

10.11.2015 14:28

Tekirdağ'ın Malkara ilçesine bağlı Yaylagöne Mahallesi'nde 'Aşure Günü' etkinliği düzenlendi.

Yaylagöne Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği ile Muhtarlık tarafından Yaylagöne Okulu önünde düzenlenen etkinliğe, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Malkara Kaymakamı Osman Altın, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Kızıltan, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Arslan, TESKİ Genel Müdür Yardımcısı İbrahim İçöz, TESKİ Malkara Şube Müdürü Kenan Taşkın ve çevre illerden çok sayıda vatandaş katıldı.

Tekirdağ Valisi Saliğoğlu'nun yaptığı konuşmanın ardından Yaylagöne, Danişment, Ahmetpaşa Mahallesi imamları ve Tekirdağ Alevi Derneği Bektaşi Babası Mehmet Tiryaki, Muharrem Ayı ve Aşure ile ilgili bilgiler verip, dualar ve ilahiler okudu.

Yaylagöne Mahalle Muhtarı Akgül Öztürk, aşure günü etkinliğini geleneksel hale getirmek istediklerini belirterek, insanları bir ara getirip bu kültürü yaymayı hedeflediklerini ifade etti. Öztürk, organizasyona destek verenlere ve katılım gösterenlere teşekkür etti. Etkinlikte vatandaşlara, aşure ve hamur aşı ikramı yapıldı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malkara'da Aşure Günü Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement