Manavgat'ta 'Bir Sınıf Ta Sen Dizayn Et Kardeş İşletme Projesi' Hayata Geçiriliyor - Son Dakika
Yerel

Manavgat'ta 'Bir Sınıf Ta Sen Dizayn Et Kardeş İşletme Projesi' Hayata Geçiriliyor

Manavgat\'ta \'Bir Sınıf Ta Sen Dizayn Et Kardeş İşletme Projesi\' Hayata Geçiriliyor

illi Eğitim Bakanlığı'nın Toplam Kalite Yönetimi Projesi kapsamında, Antalya'nın Manavgat ilçesinde Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Okul Aile Birliği tarafından 'Bir Sınıfta Sen Dizayn Et Kardeş İşletme' adlı proje hayata geçiriliyor.

01.03.2013 12:34

illi Eğitim Bakanlığı'nın Toplam Kalite Yönetimi Projesi kapsamında, Antalya'nın Manavgat ilçesinde Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Okul Aile Birliği tarafından 'Bir Sınıfta Sen Dizayn Et Kardeş İşletme' adlı proje hayata geçiriliyor.

Manavgat Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Mustafa Yüksel, yaklaşan turizm sezonu öncesinde her yıl olduğu gibi bu yıl da bölgede bulunan turizm işletmelerinin okullarından stajyer öğrenci talebinde bulunduğunu belirterek, "Şu ana kadar bölgemizden yaklaşık 40 işletme 600-700 dolayında öğrencimizi istihdam etmek üzere başvuruda bulundu. Ne var ki bizim istedikleri standartlarda öğrenci sayımız sadece 150. Biz öğrencilerimizi bu yıldan itibaren projemize destek veren işletmelere eşit olarak paylaştırmak istiyoruz" dedi.

Okulun her yıl 150 kontenjanı olduğunu belirten Yüksel,

"Ne yazık ki bu kontenjanı hiçbir zaman dolduramamışız. Geçen yıl 120 dolayında kayıt yapılırken şu an 1'inci sınıflarda 73 erkek, 23 kız olmak üzere toplam 96 öğrenci eğitim görüyor. Yani 20'den fazla öğrencimiz kayıt yaptırdıktan sonra okuldan ayrılmış. Toplamda ise 600 olması gereken öğrenci sayımız 327'dir. Bunun nedenlerini araştırdık. En önemli sebep okulumuzun Manavgat merkezine uzak olması ve öğrencilerimizin okulda vakit geçirebilecekleri bir aktivitenin bulunmaması olarak karşımıza çıktı. Bunun önüne geçebilmek için hemen harekete geçtik. Okulumuzun zemin katında atıl durumda bulunan yeri boşaltarak burada çok amaçlı spor odası projemizi hayata geçiriyoruz. Burada bilardo masaları, tenis masaları, satranç ve benzeri etkinlikler yapılabilecek. Yine öğrencilerimizin vakit geçirebilecekleri bir kantin ve kafeterya olacak. Side Belediyesi tarafından okul bahçesinde öğrencilerimizin oturup sohbet edebileceği 4 adet üzeri kapalı oturma grubu yaptırılacak. Okulumuzun Manavgat tarafında geniş bir arazisi var. Buralara dolgu yaptırılarak futbol, basketbol, voleybol sahaları başta olmak üzere çeşitli düzenlemeler yapmayı planlıyoruz" diye konuştu. Konaklama bölümü öğrencilerinin otellerde resepsiyon görevlisi olarak alınmalarına rağmen getir-götür işinde kullanıldığını belirten Yüksel, "Burada iğne-çuvaldız misali kendimizde de eksikler var. Bölüme ait bir bilgisayar atölyesi bulunmadığı için otele giden öğrencimiz kağıt üzerinde gördüğü şeyleri uygulamaya geçiremiyor. İşte bu eksiğimizin giderilmesi için Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Şükrü Vural'a giderek 22 derslikli bir bilgisayar atölyesi için talepte bulunduk. İnanıyorum ki MATSO bu atölyeyi kuracak ve biz de otellere işinin ehli öğrenciler göndereceğiz" şeklinde konuştu.

KARDEŞ İŞLETME PROJESİ

Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Okan Sezen ise, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Toplam Kalite Yönetimi Projesi kapsamında bölgede bulunan otellerle 'Bir Sınıfta Sen Dizayn Et Kardeş İşletme Projesi' başlattıklarını belirtti. Sezen, "Bu Konu Hakkında TUDER Başkanı Cengiz Haydar Barut'un görüşlerini aldık. 'Bir Sınıfta Sen Dizayn Et projesinde dizayn hususunu da maddeler halinde belirttik" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manavgat'ta 'Bir Sınıf Ta Sen Dizayn Et Kardeş İşletme Projesi' Hayata Geçiriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement