Marmaris'te Emlakçılar Arasında Promosyon Tartışması - Son Dakika
Yerel

Marmaris'te Emlakçılar Arasında Promosyon Tartışması

Marmaris\'te Emlakçılar Arasında Promosyon Tartışması

Marmaris Emlakçılar Derneği üyelerinin, ilçede faaliyet gösteren bir emlak danışmanlık ofisinin yürüttüğü kampanyalarının haksız rekabete ortamına neden olduğu iddiaları tartışmaya yol açtı.

11.08.2012 17:08

Marmaris Emlakçılar Derneği üyelerinin, ilçede faaliyet gösteren bir emlak danışmanlık ofisinin yürüttüğü kampanyalarının haksız rekabete ortamına neden olduğu iddiaları tartışmaya yol açtı.

Marmaris Emlakçılar Derneği bir basın açıklaması yaparak, ilçede faaliyet gösteren bir emlak danışmanlık ofisinin yürüttüğü kampanyaları haksız rekabete ortam yarattığı iddiasıyla eleştirmişti. Söz konusu emlak ofisinin yetkilisi ve aynı zamanda gayrimenkul değerleme uzmanı olan Fatih Elibol firma hakkında ortaya atılan iddialara cevap verdi. Marmaris Emlakçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ateş ve dernek üyeleri geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısı düzenleyerek,

Marmaris'te emlak danışmanlığı yapan bir firmanın haksız rekabete ortam yaratan ilanlarla emlak satışı yaptığını ve "1+1 daire alana 2. bizden hediye" ile "gayrimenkulunüzü 90 gün içerisinde satıyoruz" kampanyaları dahilinde halkı yanılttığını öne sürmüştü.

Emlakçılar Derneği'nden yapılan açıklamaya söz konusu emlak danışmanlık ofisi yetkilisi Fatih Elibol'dan cevap geldi. Emlak alım satımı dışında emlak danışmanlığı ve ücretsiz gayrimenkul değerleme hizmeti verdiklerini söyleyen Elibol bu amaçla Marmaris'te kampanyalar düzenlediklerini ifade etti.

Diğer yandan firmanın yaptığı ikinci bir kampanya olan "1+1 daire alana 2.bizden hediye" kampanyasında satışa sunulan evler içinde "hiçbir şekilde bu evler depo eklentili değil" diyen Elibol, daha önceden apart hizmeti veren ve bu sebepten eklentili olan daireleri mülkiyet tapusuyla sattıklarını öne sürdü.

Elibol; "Danışmanlığını yaptığımız gayrimenkullerimizi hızlı bir şekilde ve değerinde satıyoruz.

Bu bağlamda

'Gayrimenkulünüzü 90 gün

içerisinde satıyoruz, satamazsak hizmet bedeli talep etmeden satıyoruz ' şeklinde bir kampanya yürütmekteyiz. Kampanyamız Doğru fiyatlı, Doğru lokasyondaki gayrimenkullerin doğru alıcıya ulaşmasını sağlamaktadır. Bu güne kadar yaptığımız exclusive sözleşmelerimiz üzerindeki satış süresine bakılırsa hem 90 günden az bir sürede hem de doğru fiyatlı

satış yapıldığı gözlemlenebilmektedir. 2011-2012 yılının en çok talep gören kampanyalarından '1 + 1 daire alana 2. si bizden hediye' kampanyamızda ise tapu ile satış yaparak mağduriyete mahal vermek yerine tam hisseye sahip tapu vermek için yürütülmekte olan bir kampanyadır. Turizm sektöründe faaliyet göstermiş olan apart oteller kat mülkiyetine geçirilerek müstakil konut, dubleks konut veya depo eklentisine sahip konut halini alarak tapulandırılmaktadır. Bu tür eklentili veya dubleks konutların alt veya üst katlarında aynı şekilde bir daire daha olduğundan depo tarafını veya dubleksin bir bölümünü kullanıma açarak hisseli olarak satmak gelecekte ciddi problemler yaratabileceğinden piyasadaki 1+1 daire fiyatı ile ortalama aynı rakamlarda 2 adet tek tapuya sahip daireyi satışa sunmaktayız" dedi.

Elibol ayrıca bu şekilde sattıkları mülkler içinde hazırlanmış olan bir tapuyu basın mensupları ile paylaştı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Marmaris'te Emlakçılar Arasında Promosyon Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement