Mavi Marmara'ya Saldırı Davası - Son Dakika
Yerel

Mavi Marmara'ya Saldırı Davası

Mavi Marmara\'ya Saldırı Davası

Saldırıda yaralanan Çoğaş: "İsrail'in hukuksuz ve insafsızca yapmış olduğu saldırı cezasız kalmadı, inşallah kalmayacaktır" "Böyle bir kararın çıkması hukuki açıdan sevindirici bir gelişmedir"

27.05.2014 11:19

Mavi Marmara gemisine saldırı davasında, dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi'nin de aralarında bulunduğu 4 sanık için mahkemenin verdiği yakalama ve tutuklama kararı olay günü gemide bulunanları memnun etti.

İsrail askerlerinin saldırısında yaralanan İHH gönüllüsü Musa Çoğaş, AA muhabirine, Gazze'ye yönelik İsrail ambargosuna karşı insani yardım götüren Mavi Marmara gemisi ile yola çıktıklarını, İsrail askerlerince hiçbir uyarı ve ikaz olmaksızın yapılan baskında farklı iki silahtan çıktığı tespit edilen kurşunlarla omuzundan ve sırtından yaralandığını söyledi.

Yapılan incelemede kurşunlardan birinin 30, diğerinin 50 metreden ateşlendiğinin tespit edildiğini belirten Çoğaş, halen omzunda kurşun parçalarının bulunduğunu ifade etti.

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde İsrailli yetkililer aleyhine açılan davaya kendisinin de müdahil olduğunu, kararın açıklandığı son duruşmaya da katıldığını aktaran Çoğaş, şöyle konuştu:

"Birkaç gün önce saldırıda yaralanan Süleyman Uğur Söylemez'i de şehit verdik. Ben de duruşmaya katılmak için İstanbul'da bulunuyordum. Bunlar yaşanırken böyle bir kararın çıkması hukuki açıdan sevindirici bir gelişmedir. Bizim tazminatla, parayla, pulla işimiz yok. Ama bunun müzakereleri devletler arası hukukun bir gereği olarak sürüyor. Tazminat, bizim kendi isteklerimizin arasında yok. Bu karar şunu gösteriyor; İsrail'in hukuksuz ve insafsızca yapmış olduğu saldırı cezasız kalmadı, inşallah kalmayacaktır. Bu karardan artık geri adım atılamaz."

Kararın bu şekilde çıkmasının kendilerini manevi olarak da rahatlattığını bildiren Musa Çoğaş, şikayetlerini geri çekme veya davadan çekilme gibi bir durumun hiçbir koşulda söz konusu dahi olmadığını da sözlerine ekledi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mavi Marmara'ya Saldırı Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement