Memleketim Antalya Endemik Çiçekler ve Bitkiler" Uaü'de Sergileniyor - Son Dakika
Yerel

Memleketim Antalya Endemik Çiçekler ve Bitkiler" Uaü'de Sergileniyor

Memleketim Antalya Endemik Çiçekler ve Bitkiler" Uaü\'de Sergileniyor

Antalya Tanıtım Vakfı ( ATAV) tarafından Antalya’nın bitki zenginliğini tanıtmak amacıyla oluşturulan “Memleketim Antalya Endemik Çiçekler ve Bitkiler” konulu fotoğraf sergisi Uluslararası Antalya Üniversitesi’nde açıldı.

21.03.2014 16:11

Antalya Tanıtım Vakfı ( ATAV) tarafından Antalya'nın bitki zenginliğini tanıtmak amacıyla oluşturulan "Memleketim Antalya Endemik Çiçekler ve Bitkiler" konulu fotoğraf sergisi Uluslararası Antalya Üniversitesi'nde açıldı.

Uluslararası Antalya Üniversitesi Rekörü Prof Dr. Cihat Göktepe yaptığı açıklamada, "Memleketim Antalya Endemik Çiçekler ve Bitkiler konulu fotoğraf sergisi, Antalya'nın değerlerinin yansıtılması açısından oldukça anlamlı ve önemlidir. Üniversite kampusümüzde bu sergiye ev sahipliği yaparak 73 ülkeden gelen öğrencilerimize bu güzelliklerin tanıtılmasından dolayı ayrıca mutluluk duyuyoruz. Sergide emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi

Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Nizamettin Şen ise "Bu sergiyi beşinci kez açıyoruz, Avrupa ülkelerinin birçoğunun endemik sayısından çok üstünde endemik bitki zenginliğine sahibiz bu bağlamda bir farkındalık oluşturmak ve EXPO 2016 Antalya tanıtımına katkı sağlamak görevimiz. Endemik bitkiler tüm doğal zenginliklerde olduğu gibi bir bölgenin tanıtılması konusunda etkin rol oynarlar. Gençlerimize bu güzellikleri emanet edeceğiz ve onların da korumasını isteyeceğiz" şeklinde konuştu.

İlk olarak Antalya Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde açılan serginin turistler tarafından büyük beğeni topladığı, serginin EXPO 2016 Antalya Ajansı Fuayesi'nin ardından Cumhuriyet Meydanı ve TED Antalya Koleji Fuaye Salonu'nda izleyici ile buluştuğu belirtildi.

"Antalya'nın Endemik Çiçekleri ve Bitkiler" fotoğraf sergisinin bir ay süreyle Uluslararası Antalya Üniversitesi 'nde gezilebileceği kaydedildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Memleketim Antalya Endemik Çiçekler ve Bitkiler' Uaü'de Sergileniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement