Meramda Tarihi Binaların Restorasyonu Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Meramda Tarihi Binaların Restorasyonu Devam Ediyor

Meramda Tarihi Binaların Restorasyonu Devam Ediyor

Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, 1900'lü yılların başında yapılan ve Yıldız Köşkü'nün müştemilatı olarak kullanılan evin restorasyonu da tüm hızıyla devam ettiğini bildirdi.

19.12.2013 17:22

Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, 1900'lü yılların başında yapılan ve Yıldız Köşkü'nün müştemilatı olarak kullanılan evin restorasyonu da tüm hızıyla devam ettiğini bildirdi.

Kalaycı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tarihi Augustus Otel ve Hatunsaray yolundaki Pamukçu Han ile birlikte 6 yapının restorasyonunu tamamlayan belediyenin, tarihi Yıldız Köşkü'nden günümüze kalan müştemilatını da restore edildiğini söyledi.

"Tarihe Altın Dokunuşlar" sloganıyla çok sayıda tarihi eseri restore ettiklerini belirten Kalaycı, "1900'lü yılların başında yapılan ve Yıldız Köşkü'nün müştemilatı olarak kullanılan evin restorasyonu da tüm hızıyla devam ediyor. Yorgancı Mahalemi'zdeki bu tarihi yapının restoresi de kısa bir süre içinde tamamlanmış olacak. Şükran Mahallesi'nde restorasyonunu tamamladığımız iki evin yanındaki üçüncü evde de çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Belediye olarak kentsel dönüşüm çalışmalarının yanı sıra tarihi yapıları da restore ederek gün yüzüne çıkarmaya devam edeceğiz" diye konuştu. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Meramda Tarihi Binaların Restorasyonu Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement