Merhum Menderes'in İdamının 52. Yılında DP'den Sitemli Gönderme - Son Dakika
Yerel

Merhum Menderes'in İdamının 52. Yılında DP'den Sitemli Gönderme

Merhum Menderes\'in İdamının 52. Yılında DP\'den Sitemli Gönderme

Merhum Başbakan Adnan Menderes, idam edilişinin 52'inci yılında ülkenin değişik yerlerinde olduğu gibi memleketi Aydın'da da çeşitli etkinliklerle anıldı.

17.09.2013 15:45

Merhum Başbakan Adnan Menderes, idam edilişinin 52'inci yılında ülkenin değişik yerlerinde olduğu gibi memleketi Aydın'da da çeşitli etkinliklerle anıldı. Diğer partilerin aksine bugün sessiz bir anma düzenleyen DP Aydın İl Teşkilatı Genel Başkan Yardımcısı ve GİK Üyesi Aşkın Çelik'in de katılımı ile Adnan Menderes ve arkadaşlarını yad etti.

Bir zamanlar Merhum Başbakan Adnan Menderes'i idam eden zihniyetin bugün Menderes'in mirasına sahip çıkma telaşına düştüğünü belirten DP Aydın İl Başkanı Serhat Emanet, "İşine geldi mi 'Menderes' diyerek bizim misyonumuzu yağmalamaya çalışan bir anlayışla, demokrasi adına halkın duygularını sömüren bir zihniyetle karşı karşıyayız. Maalesef Menderes'in memleketi Aydın'da bile Menderes'i idam eden zihniyetin temsilcileri bugün Menderes'in mirasını sahiplenme çabası içine girdiler. Madem bu kadar Menderes'i seviyorlardı da yarım asırdır bu zihniyetin temsilcileri neredeydi? Dün Menderes'i asanları alkışlayanlar bugün Beycamii'nde hayır yapıp rol çalmaya ve siyaseten puan kazanmaya çalışıyor" diyerek etkinliğin samimiyetten uzak olduğunu iddia etti.

Demokrat geleneğin mirasçıları olarak, Menderes'i asan zihniyet başta olmak üzere bu mirası saygı gösteren her siyasi ve siyasetçiye saygı gösterdiklerini ancak oy kaygısı ile bunu yapanlara samimi olmaya davet ettiğini belirtti. GİK Üyesi Aşkın Çelik, "52 yıl önce bugün bu milletin en çok sevdiği evlatlarından üçünü, nefret ve kinin uğursuz bulutları altında 27 Mayıs'ta başlayan eşkıya hareketine, demokrasi davası uğruna şehit verdik. Bugün Menderes'i asan zihniyetin temsilcileri halkın saf duygularını sömürerek rol çalma gayreti içinde yaptıklarını parti binamızın balkonundan bile izleyebiliyoruz. Yarım asır önce Menderes'i asan zihniyeti alkışlayan ve yarım asırdır Menderes'in adını ağzına almayanlar bugün meydanlarda Menderes'i hayır yapıp dualarla anıyor. Samimiyetten uzak bulduğumuz bu kişileri samimiyete davet ediyoruz" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Merhum Menderes'in İdamının 52. Yılında DP'den Sitemli Gönderme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement