Mersinde Ağaçlandırma Çalışmaları Başladı - Son Dakika
Yerel

Mersinde Ağaçlandırma Çalışmaları Başladı

Mersinde Ağaçlandırma Çalışmaları Başladı

Mersin'de 2013-2014 yılı ağaçlandırma çalışmalarının startı Toros Dağlarının bin 800 rakımında yapıldı.

08.10.2013 10:39

Mersin'de 2013-2014 yılı ağaçlandırma çalışmalarının startı Toros Dağlarının bin 800 rakımında yapıldı. Mersin Orman Bölge Müdürlüğü Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Toros Dağlarına 1 milyar sedir fidan dikileceğini belirtti.

Erdemli'ye bağlı Toros Köyü Arpalanı mevkisinde yapılan törende konuşan Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, "Ağaç dikmek çok kutsal bir görevdir. Peygamber Efendimizin de Hadis-i Şerifi var. "Kıyamet kopsa da elimizdeki fidanı dikelim" diye. Toroslar'ın bin 800 rakımında teşkilatımız ve vatandaşlarımız çok fedakarca çalışmalar yapıyorlar. Buradaki çalışmalarımız şubat ayına kadar devam edecek. Karda kışta bu çalışmalarımıza devam edeceğiz. Orman teşkilatımız sadece orman yangınlarıyla ön plana çıkıyor. Vatandaş bizleri öyle tanıyor. Halbuki bu çetin koşullarda burada ağaçlandırma çalışmalarımızı yürütüyoruz" dedi.

Mersin'de devam eden ağaçlandırma çalışmaları hakkında ada bilgi veren Baca, "Başbakanlık Ağaçlandırma Seferberliği Eylem Planı kapsamında 2002 yılından bu yana 2008-2012 yılları arasında sadece 84 bin hektar ağaçlandırma çalışması yapıldı. Bu kapsamda Torosların asil ağacı sedir ağaçlarıyla ilgili ağaçlandırma çalışmalarımız da devam etmektedir. 120 bin hektar alanda sedir ekimleri yapıldı. Toroslarımız erozyona maruz kalmadan yeşilleniyor. Yaklaşık 8 milyon fidanı toprakla buluşturacağız. Toros dağlarına da yaklaşık 1 milyar sedir fidanı dikmeyi planlıyoruz. Bugün burada da Erdemli geneli için ağaçlandırma çalışmalarına start veriyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılan çalışmalar sonrasında ormanlardan orman köylüsü vatandaşların da gelir sağlayacağını ifade eden Baca, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz sadece yüksek bölgelerde ağaçlandırma çalışmaları yapmıyoruz. Sosyal ağaçlandırma çalışmaları kapsamında çalışmalar yapıyoruz. Gelir getirici türlerde de Mersin'de 88 adet köyde 9 bin 4 yüz 60 dekar alanda ceviz, badem, harnup, defne, sumak gibi türlerle köylülerimizin ekonomik düzeyini arttırıcı ağaçlandırma çalışmaları da yapıyoruz. Amacımız sadece bu şekilde sedir ve çam türleri dikmek değil, aynı zamanda köylülerimizi de bire bir doğrudan bütçelerine katkı sağlayacak ürün türlerini de yetiştirmektir."

Ağaçlandırma çalışmalarına katılan herkese teşekkür eden Erdemli Orman İşletme Müdürü Kenan Akduman ise, "Ülkemizde son 5 yıldır yoğun bir şekilde ağaçlandırma faaliyetleri yürütülüyor. Özellikle başbakanlığımızın ağaçlandırma seferberliği kapsamında işletmemizde çok yoğun ağaçlandırma faaliyetleri gerçekleştirildi. Bulunduğumuz bölge Toros Köyü Arpalanı mevkisi bin 800 rakımda bulunuyoruz. Bu alanda son 4 yıldır bin 625 hektar yeni orman tesis ettik. Bu kapsamda bu yıl da burada ekim sezonunu start veriyoruz. Ağaçlandırma faaliyetlerine katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Düzenlenen törene, Orman Bölge Müdür yardımcısı Salim Karabulut, Erdemli Cumhuriyet Başsavcısı Nebi Kurtgöz, Erdemli Orman İşletme Müdürü Kenan Akduman, Fidanlık Müdürü Can Yüksel, Şube Müdürleri, Başmühendisler, Orman İşletme Şefleri, Erdemli Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Kılıç ve vatandaşlar katıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersinde Ağaçlandırma Çalışmaları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement