Meslek Erbabı Esnaflara 'Ahilik Beratı' - Son Dakika
Yerel

Meslek Erbabı Esnaflara 'Ahilik Beratı'

Meslek Erbabı Esnaflara \'Ahilik Beratı\'

Ahi Sanayicileri ve İşadamları Derneği (AHİSİAD) tarafından düzenlenen organizasyonda ahiliği temsil eden meslek erbaplarına ahilik beratı verildi.

31.05.2016 08:42

Ahi Sanayicileri ve İşadamları Derneği (AHİSİAD) tarafından düzenlenen organizasyonda ahiliği temsil eden meslek erbaplarına ahilik beratı verildi.

Ahiliğin sembolden ibaret bir isim olmadığının gösterilmesi amacı ile düzenlenen organizasyonda, Ali, Sayver'e, Faruk Yıldız'a, Erol Köstek'e, Cafer Tercan'a, Murat Yeşil'e, Muharrem Durmuş'a, İbrahim Sapan'a, Nuran Çetin'e, Kemal Öz'e, Ercan Buyruk'a, Recep Yılmaz'a, Fahrettin Aras'a, 1880 yılında Hattal Eş Şeyh Mustafa El Hamidi'ye verilen berata uygun şekilde düzenlenen ahilik beratı takdimi yapıldı.

Düzenlenen organizasyon hakkında bilgiler veren AHİSİAD Genel Başkan Yardımcısı Ünal Kaya, ahiliğin bir ahlak ve ticari hayatın kanunları olduğunun bilinmesi adına böyle bir organizasyonun yapıldığını söyledi.

Kaya, "Ahilik modeli ve uygulaması mutlaka şimdiki hayata adapte edilerek günün şartlarına göre yeniden dizayn edilmesi gerekir." dedi.

Program yapılan ahilik beratı takdiminin ardından İstanbul Pendik Müftüsü Abdülkadir Keşvelioğlu tarafından yapılan ahi duasının ardından sona erdi. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meslek Erbabı Esnaflara 'Ahilik Beratı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement