MHP'li Akçay: "Şehide 63 Bin, Uludere'de Ölenlere 150 Bin Tl, Bu Nasıl Adalet?" - Son Dakika
Yerel

MHP'li Akçay: "Şehide 63 Bin, Uludere'de Ölenlere 150 Bin Tl, Bu Nasıl Adalet?"

MHP\'li Akçay: "Şehide 63 Bin, Uludere\'de Ölenlere 150 Bin Tl, Bu Nasıl Adalet?"

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, şehit yakınlarına 63 bin lira ödenirken, Uludere'de ölenler için 150'şer bin lira verilmesinin adaletli olmadığını söyledi.

14.04.2012 13:11

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, şehit yakınlarına 63 bin lira ödenirken, Uludere'de ölenler için 150'şer bin lira verilmesinin adaletli olmadığını söyledi.

Akçay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi. Milletvekili Akçay, önergesinde, "28 Haziran 2010 tarihinde Hatay ili Hassa ilçesi Dedemli Köyü Şekerim Deresi mevkiinde terör örgütü üyelerine karşı konuşlanan güvenlik güçlerinin kekik toplayan köylüleri terörist zannederek ateş açması sonucu 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve 1 vatandaşımız da yaralanmıştır. Irak'ın Kuzeyindeki kaçakçılık faaliyetlerinin (sigara, silah, uyuşturucu, petrol vb.) PKK-Barzani- Kaçakçı işbirliğiyle yapıldığı bilinmektedir. 29 Aralık 2011 tarihinde Şırnak ili Uludere İlçesi Ortasu Köyü sınırında kaçakçılık yapan şahısların terörist sanılarak ateş açılması sonucu 35 kişi hayatını kaybetmiştir. Uludere'de hayatını kaybedenlerin ailelerine 150 bin Türk Lirası tazminat ödeneceği açıklanmıştır" hatırlatmasını yaptı.

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, "28 Haziran 2010 tarihinde Hatay ili Hassa ilçesi Dedemli Köyünde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza tazminat ödemesi yapılmış mıdır? Uludere'de hayatını kaybedenlerin ailelerine ne kadar tazminat verilmiştir? Bu tazminat miktarı nasıl belirlenmiştir?" diye sordu.

Akçay'ın soru önergesini cevaplandıran Başbakan Erdoğan, "Terör ve terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetler nedeniyle zarar gören vatandaşlarımızın bu zararlarının hızlı, etkin ve adil bir şekilde sulhen karşılanması amacıyla çıkartılan 5233 Sayılı Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanun kapsamında vatandaşlarımızın; ölüm, yaralanma ve sakatlanma, taşınır ve taşınmaz mallarında oluşan zararlar, tarım ve hayvancılıkla ilgili zararlar ile mal varlıklarına ulaşamamaları nedeniyle uğradıkları zararlar karşılanmaktadır. Hatay ili Hassa ilçesi Dedemli Köyü'nde iki vatandaşımız hayatını kaybetmiş olup, vatandaşlarımıza 5233 Sayılı Kanun gereğince 21 bin 650 TL ödeme yapılmıştır. Ancak hayatını kaybeden vatandaşlarımızın murisleri tespit edilen tutarı kabul etmeyip, olayı idari yargıya intikal ettirmişlerdir. Yargılama süreci halen devam etmektedir" dedi.

"BU TAM BİR ADALETSİZLİK"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın soru önergesine verdiği cevabı yeterli bulmayan Akçay, "Şırnak Uludere'de sınır kaçakçılığı yaparken hayatını kaybedenlere 150 bin TL verilirken, vatan uğruna şehit olan güvenlik güçlerinin ailelerine 63 bin TL ödenmektedir. Hatay Hassa'da terörist sanılarak güvenlik güçleri tarafından yanlışlıkla vurularak hayatın kaybeden vatandaşlarımıza ise 21bin 650 TL verilmektedir. Bu tam bir adaletsizliktir" dedi.

Akçay, şu çağrıyı yaptı: "Uludere'de hayatını kaybeden sınır kaçakçılarına Başbakanlıkörtülü ödeneğinden 150 bin TL veren Başbakan Erdoğan, vatan uğruna şehit olanların yakınları ve Hatay Hassa'da hayatını kaybeden vatandaşlarımız için bu ödeneği neden kullanmamaktadır. Başbakan Erdoğan'ı göreve davet ediyorum. Şırnak Uludere'de hayatını kaybedenler için kullandığınız Başbakanlık örtülü ödeneğini, vatan uğruna şehit olanların yakınları ve Hatay Hassa'da hayatını kaybedenler için de kullanın."

(VS-ERG-

14.04.2012 12: 51: 33

TSI

NNNN - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP'li Akçay: 'Şehide 63 Bin, Uludere'de Ölenlere 150 Bin Tl, Bu Nasıl Adalet?' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement