Milli Eğitimden Ukub'a Tam Destek - Son Dakika
Yerel

Milli Eğitimden Ukub'a Tam Destek

Milli Eğitimden Ukub\'a Tam Destek

Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB), ilkini geçen yıl düzenlediği Ulusal Kalıp Yarışması’nın yaygınlaştırılması için kolları sıvadı.

13.01.2014 17:49

Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB), ilkini geçen yıl düzenlediği Ulusal Kalıp Yarışması'nın yaygınlaştırılması için kolları sıvadı. Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Suat Topal'ı ziyaret eden UKUB yöneticileri, yarışmaya katılımın artırılması için destek istedi.

UKUB Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Kuru, Ayhan Demirkol, Cüneyt Özumar, bu yıl ikincisini düzenleyecekleri Ulusal Kalıp Yarışması hakkında Şube Müdürü Suat Topal'a bilgiler aktardılar.  UKUB heyeti, 2013 yılında ikisi Bursa biri İstanbul olmak üzere üç endüstri meslek lisesinin yarışmaya katıldığını belirterek,  yarışmayı düzenlemekte gayelerinin ülkedeki mesleki eğitime katkıda bulunmak, öğrencileri özendirmek ve okulların bazı ihtiyaçlarının karşılanması olduğunu belirterek, "Projeye öğrencilerin ilgisinin artırılması konusunda milli eğitim müdürlüğünden destek bekliyoruz. Bu yarışmanın resmi yazıyla duyurulmasıyla bekliyoruz" dedi.

Yarışmaya katılacak okullara hiçbir mali külfet gelmeyeceğini vurgulayan UKUB heyeti, katılımcı okullara tüm malzemeleri, yazılım programlarını vereceklerini, gerekirse atölye de temin edeceklerini söyleyerek, "Geçen yıl ilkini yaptığımız yarışma 100 bin liralık bir projeydi. Bu rakam bu yıl daha da yükselecek. Dereceye giren okullara bilgisayar, CAD-CAM yazılım programları hediye ediyoruz ve laboratuvar kuruyoruz. Ayrıca dereceye giren öğrencilerimize de altın vererek onları teşvik ediyoruz" dedi.

Milli Eğitim Şube Müdürü Suat Topal, Türkiye'nin mesleki eğitimde daha iyi noktada gelmesi için çaba harcadıklarını söyledi. Son yıllarda Türkiye'de mesleki eğitim veren okulların içe dönük eğitim modelinden çıkması ve teknolojik yeniliklere açık, günceli yakalayan, sanayi ve üniversiteyle işbirliği içinde olması yönünde çaba gösterdiklerini vurgulayan Topal, "UKUB'un yarışması, bize bu anlamda katkı sağlayacak, takdire şayan bir projedir. Sizinle işbirliği yapmaya hazırız. İlimizdeki okullarla görüşüp, yarışmaya olan ilgiyi artırmak için gereken çabayı harcayacağız. Türkiye'de mesleki teknik eğitimin daha verimli olması için el birliğiyle gayret göstereceğiz" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milli Eğitimden Ukub'a Tam Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement