Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneği'nin Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneği'nin Kuruldu

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneği\'nin Kuruldu

Yönetim Kurulu Başkanı Kaytan: "Örgütsüz bir meslek grubu tüm çabalara karşın hayatta kalamaz"

19.08.2014 13:48

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneği, kuruluş çalışmalarını tamamladı.

Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kaytan, Menteşe Öğretmenevi'nde yaptığı açıklamada, Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneğinin, Muğla merkezde görev yapan ulusal ve yerel basında görevli 25 basın mensubunun bir araya gelmesiyle kurulduğunu söyledi.

Gelişmiş demokratik toplumlarda basının hem yönetenler hem de yönetilenler için yaşamsal bir yere sahip olduğunu belirten Kaytan, şöyle konuştu:

"Doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmak, bunu kullanmak için basın kuruluşları demokrasi ve gelişmişliğin olmazsa olmazıdır. Demokrasilerin 4'üncü gücü olarak adlandırılan basın camiasına bu nedenlerle son derece ağır bir görev yüklenmiştir. Bunun da çok büyük sorumlulukları vardır. Bunların en başında halkın doğru bilgiye ulaşma hakkının korunması gelir."

Kaytan, basın camiasının tüm zorluklara rağmen doğru haber verme görevini yerine getirmeye çalıştığını ifade etti.

Yerel ölçekte ise yerel basının o bölgede yaşayan insanların gözü kulağı niteliğinde olduğunu vurgulayan Kaytan, yerel basının da herkesin kendisini en yakından ilgilendiren olaylara ulaşmasını sağlayarak, toplumsal iletişimin temelini oluşturduğunu söyledi.

"En önemli görev birleştiricilik"

Muğla basınının yıllardır üstlendiği görevi tüm zorluklara ve maddi yetersizliklere rağmen en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştığına işaret eden Kaytan şöyle konuştu:

"Ancak örgütsüz bir meslek grubu tüm çabalara karşın hayatta kalamaz. Bu amaç ve niyetle Muğla'da görev yapan basın mensupları, var olan basın meslek örgütünün kendi dertlerine çare olmadığı düşüncesinden hareketle yeni bir oluşuma gitmeye karar verdi. Bu amaçla Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneğini 11 Ağustos tarihinde kurduk. Uzun zamandır hep birlikte hayalini kurduğumuz, örgütlenme yolunda sağlamış olduğumuz başarı, istek ve azimden dolayı herkese minnettarım. Bunun için de şahsımı ve yönetim kurulumu bu onurlu göreve getirdiğiniz için ayrıca teşekkür ediyorum."

Kaytan, bundan sonraki en önemli görevinin birleştiricilik olacağını bildirdi. İnsanlar her alanda birleştikleri takdirde başarının sağlanacağının altını çizen Kaytan, "Tabi ki ideolojileri, yaşam felsefeleri, tarzları gereği farklı şeyler düşüneceklerdir. Ancak birleştikleri ortak bir hedef mutlaka vardır. Bizim birlikteliğimiz ise görevimizin verdiği ağır yüklerden örgütlenerek kurtulmaktır" dedi.

Yönetim kurulu başkanlığını Cem Kaytan'ın üstlendiği Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneğinde Mustafa İnci başkan yardımcısı, Hüseyin Atılgan genel sekreter, Kayber Avcı sayman, Cavit Yıldırım, Cem Durna ve Cenk Altınsoy ise üye oldu. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneği'nin Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement