Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Ele Alındı - Son Dakika
Yerel

Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Ele Alındı

Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Ele Alındı

Dicle Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ve Diyarbakır İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) işbirliğiyle İnşaat Mühendisliği söyleşisi düzenlendi

02.06.2014 15:31

Dicle Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ve Diyarbakır İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) işbirliğiyle İnşaat Mühendisliği üzerine söyleşi düzenlendi. Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Uğur Ersoy tarafından verilen söyleşide kongre merkezinde gerçekleşti.

İMO Diyarbakır Şube Başkanı İnş. Müh. Turan Kapan yaptığı açılış konuşmasında meslek içi eğitimlerin önemine dikkat çekti ve bu noktada meslektaşlarının kendilerini yetkinleştirmeleri konusunda bir nevi üniversitelere yardımcı olduklarını dile getirdi.

Yrd. Doç. Dr. İdris Bedirhanoğlu ise yaptığı konuşmada Soma'da hayatını kaybedenleri anarak Soma olayı ile günümüz yapı denemi sitemini karşılaştırdı. Yapı denetimi sisteminin düzgün çalışmaması durumunda Soma'daki gibi faciaların depremler de de yaşanacağını dile getiren Yrd. Doç. Dr. Bedirhanoğlu büyük mühendislik projeleri ve doğanın tahribi, kötü kentleşme politikaları, denetimsiz yapılar, eğitim, öğretim, etik, güzel ahlak, gerçek mühendis olmak ve mühendislik kültürü gibi konulara değindi.

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Uğur Ersoy, 60 yıllık meslek ve akademisyenlik hayatı boyunca karşılaştığı mühendislik problemlerinden örnekler vererek bu problemlere yaklaşım tarzı, problemin teşhisi ve tedavi alternatiflerini üretirken nasıl bir mühendislik önsezi ve sanat ve bilimi nasıl birleştirerek çözümler yarattığını verdikleri örneklerle izah etti.

Ersoy, inşaat mühendisliği terimlerden en çok techno-logy (sanat bilim) terimini sevdiğini ve İnşaat Mühendisliği'nin en iyi şekilde bu terimle ifade edilebileceğini belirterek inşaat mühendisliğinin sanatsal bir yanı olması gerektiğine değindi.

Mesleğini icra ederken neredeyse her problemde deneysel çalışmalara başvurduğunu verdiği örneklerle anlatan Ersoy, İnşaat Mühendisliği mesleğinde deneysel çalışmanın önemini vurguladı. Seminerin sonunda Ersoy, İnşaat Mühendisliği bölümü laboratuvarını da gezerek şu an yapılmakta olan deneyler önemli buldu ve bu çalışmaların geliştirilerek devam edilmesi gerekliliğini vurguladı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Ele Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement