Müsiad'da Dış Ticarette Avantajlar Konuşuldu - Son Dakika
Yerel

Müsiad'da Dış Ticarette Avantajlar Konuşuldu

Müsiad\'da Dış Ticarette Avantajlar Konuşuldu

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi tarafından düzenlenen Cuma Toplantıları'nda "Dış Ticarette Avantajlar" konusu masaya yatırıldı.

10.03.2013 15:09

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi tarafından düzenlenen Cuma Toplantıları'nda "Dış Ticarette Avantajlar" konusu masaya yatırıldı.

MÜSİAD Konya Şubesi'nde düzenlenen toplantıya bu hafta Ekonomist-Dış Ticaret Uzmanı Birol Sezer konuk oldu. Konferansta sektörel şirketlere sağlanan avantajlardan bahseden Sezer, büyük düşünen insanların bir araya gelmesi gerektiğine vurgu yaparak, "Çok büyük sermaye gerekmiyor. Şirket sayesinde dış pazar araştırmaları yapmak, büyük siparişler olursa ortak imalatlar yapmak, dış pazarda rekabet edebilecek fiyat ve kalite standartlarını yakalamak, ihracatta KDV iadelerinin kısa zamanda alınması, Eximbank kredilerinden doğrudan ve kısa sürede yararlanma ve ihracatta devlet desteklerinden doğrudan ve kısa sürede yararlanma gibi avantajları bulunuyor" dedi.

Sektörel dış ticaret şirketlerinin KOBİ'leri ihracata teşvik etmek amacıyla bir örgütlenme modeli olduğunu belirten Sezer, bu modelin amacının şirketlerin bir araya gelerek ölçek ekonomisinin avantajlarını kazanmalarını sağlamak olduğunu dile getiren Sezer, "Birleşip sektörel şirket kuran firmalara destekler veriliyor. Yurt dışında düzenlenen fuar ve sergilerin yüzde 50'si destekleniyor. Eğer yurt dışında mağaza açılırsa ilk kuruluşta demirbaş ve dekorasyon giderlerinin yüzde 60'ı kira giderlerinin de yıllık yüzde 60'ı olmak üzere yıllık 120 bin dolara kadar destek veriliyor. Reklam ve tanıtım giderlerine çok büyük destekler var. Reklamda yıllık en fazla 300 bin dolar destek sağlanıyor" şeklinde konuştu.

Toplantının sonunda MÜSİAD Konya Şubesi Başkan Vekili Mehmet Ali Korkmaz, Sezer'e tablo hediye etti. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Müsiad'da Dış Ticarette Avantajlar Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement