Öğrenciler Vali Yardımcısı Abdulkadir Duran'ı Şaşırttı - Son Dakika
Yerel

Öğrenciler Vali Yardımcısı Abdulkadir Duran'ı Şaşırttı

Öğrenciler Vali Yardımcısı Abdulkadir Duran\'ı Şaşırttı

Malatya Vali Yardımcılarından Abdulkadir Duran, şimdiki neslin eskiye göre daha iyi bilinçli yetiştiğini söyledi.

10.02.2014 14:20

Malatya Vali Yardımcılarından Abdulkadir Duran, şimdiki neslin eskiye göre daha iyi bilinçli yetiştiğini söyledi.

30 Ağustos İlkokulu'nda süt dağıtım programına katılan Vali Yardımcısı Abdulkadir Duran, 4-A sınıf öğrencilerini teste de tabi tuttu. Öğrencilere çeşitli sorular yönelten Duran, '5'i 5 kuruştan 5 yumurta kaç kuruş eder' bilmecesini sordu. Öğrenciler değişik cevap verirken, bir öğrenci '5 kuruş eder' cevabını verdi. Abdulkadir Duran, doğru cevap veren öğrenciyi kutladı.

Duran, birkaç öğrencinin yanlış cevap vermesi nedeniyle, "Yanıltmalı bir bilmece olması dolayısıyla bilememeniz normal" dedi.

Daha sonra öğrencilere ideallerinin ne olduğunu, ileride hangi mesleği seçeceklerini soran Duran, öğrencilerin verdiği cevaplara da şaşırdı.

Öğrencilerin ileride ne mesleği seçecekleriyle ilgili soruya; eczacı, öğretmen, diş doktoru, savcı ve kalp cerrahı cevabını alan Duran, "Ne kadar değiştiğimizi çocuklardan görünüz. Millet olarak, devlet olarak, Türkiye Cumhuriyeti ilerleme kaydediyor. Bunu, çocukların ideallerindeki mesleklerden daha görüyorsunuz. Ben kendi ilkokul dönemimi hatırlıyorum, bize birisi sorsa ne olmak istiyorsun diye muhtemelen sınıfta parmak kaldıran birkaç kişi çıkardı. Şimdi çocuklara bakın, ne olacaklarına ilkokul 4. sınıfta karar vermişler. Doktor demiyor, beyin cerrahı diyor. Doktorluğun alanını daha kafalarına koymuşlar. Eskiden biz meslekleri doğru dürüst bilmezdik" ifadelerini kullandı.

Duran, şimdiki neslin eskiye göre daha iyi bilinçli yetiştiğini belirtti. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrenciler Vali Yardımcısı Abdulkadir Duran'ı Şaşırttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement