Öğrencilere 112 Bilinci Aşılandı - Son Dakika
Yerel

Öğrencilere 112 Bilinci Aşılandı

Öğrencilere 112 Bilinci Aşılandı

Aksaray’da okul okul gezen 112 acil yardım ekipleri, öğrencilere 112 bilincini aşılamak için eğitim verdi.

27.05.2014 11:23

Aksaray'da okul okul gezen 112 acil yardım ekipleri, öğrencilere 112 bilincini aşılamak için eğitim verdi.

Aksaray merkezde bulunan tüm okulları gezen 112 Acil Yardım ekipleri, 112 Acil Yardım hakkında ilkokul öğrencilerine yönelik eğitim semineri verdi. Okul okul gezip öğrencilerle buluşan sağlık ekipleri, acil durumlarda ne yapılması gerektiğini ve 112'nin görevinin ne olduğunu anlattı. Çocukların merak ettikleri soruları da yanıtlayan ekipler, aynı zamanda kazalara karşı da çocuklara tedbir almaları yönünde bilgi verdi.

112 Acil Yardım ekibinde paramedik olarak görev yapan Asya Kurnaz, amaçlarının 112 bilincini çocuklara küçük yaşta aşılamak olduğunu belirterek, "Miniklere 112'nin nasıl aranacağını, gereksiz yere aranmayacağını, her hangi bir kaza anında ne yapmaları gerektiğini anlattık. Minikte olsalar onlarında yapabileceği çok şey vardır. Ayrıca sağlık alanında da bir arı sokmasında, bisiklet ile bir kaza anında, evde her hangi bir kazada veya yabancı bir madde içtikleri zaman o an yapılabilecekleri anlattık. Bu tür durumlarda 112 ve ailelerine haber vermeleri gerektiğini ve alınması gereken tedbirleri anlattık" dedi.

Sınıf öğretmeni Recep Duran ise, 112 ekiplerinin verdiği eğitimin çok önemli ve verimli olduğunu belirterek, öğrencilerin dikkatle dinlediklerini bilinçlendiklerini kaydetti.

Eğitim alan öğrenciler ise sağlık ve 112 alanında bir çok şeyi öğrendiklerini söyledi. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrencilere 112 Bilinci Aşılandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement