Öğretmenler Korosundan 'Kışa Veda' Konseri - Son Dakika
Yerel

Öğretmenler Korosundan 'Kışa Veda' Konseri

Öğretmenler Korosundan \'Kışa Veda\' Konseri

Nazilli Halk Eğitimi Merkezi Öğretmenler Korosu, kış ayları konser programlarını 'Kışa Veda Konseri' ile tamamladı.

28.02.2013 18:44

Nazilli Halk Eğitimi Merkezi Öğretmenler Korosu, kış ayları konser programlarını 'Kışa Veda Konseri' ile tamamladı.

Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro Salonunda yoğun katılımla gerçekleşen konserde Türk Sanat Müziği Koro Şefi Mustafa Dinçkol ve Türk Halk Müziği Koro Şefi Şeniz Yener Yönetimindeki koro unutulmaz ezgilerle izleyenlere muhteşem bir müzik ziyafeti sundu. Konserin son parçasında ise sahneye çıkan Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Kuyucak Belediye Başkanı Ali Ulvi Akoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre adına Eğitim Denetmenleri Başkanı Abdulgani Yağanoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Nazilli Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Muhlis Sönmez ve MHP Nazilli İlçe Başkanı Av. Kürşat Engin Özcan, koro üyesi öğretmenlere eşlik ederek müzik ziyafetine destek verdi.

Yılda dört konser veren Nazillili öğretmenlerin derslerinden arta kalan zamanlarında bu önemli sosyal etkinliği hazırlamalarından dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Kaymakam Okur, "Elleri öpülesi öğretmenlerimiz örnek olmaya devam ediyor. dar zamanlarında hazırladıkları konserlerle bizleri sanat ve halk müziğimizin o muhteşem dünyasına götürdüler. Kendilerini kutluyorum" dedi.

Yaklaşık bir buçuk saat süren iki ayrı bölümdeki konseri Halk Eğitimi Merkezi Okul Aile Birliği üyeleri, Okul müdürleri, Öğretmenler ve 300'e yakın sanatsever izledi. 2000 yılında kurulan ve 13 yıldır ilçede beğeni ile dinlenen Nazilli Halk Eğitimi Merkezi Öğretmenler Korosu üyeleri amaçlarının, Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziğinin seçkin örneklerini otantik sazlarla sunmanın yanı sıra bu müzikleri Nazilli halkına hem sevdirmek hem de geleneği yaşatmak olduğunu ifade ettiler. Programın son parçasını protokol üyeleri ile birlikte söyleyen koro üyeleri herkesin zaten dilinde olan bu eserleri kolaylıkla söyleyebilecek duruma gelmeleri için merkezin açtığı kurslara katılmalarını öğütledi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğretmenler Korosundan 'Kışa Veda' Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement