Okullarda Karne Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Okullarda Karne Heyecanı

Okullarda Karne Heyecanı

Malatya'nın Darende, Hekimhan ve Arguvan ilçelerinde öğrencilere karneleri verildi.

24.01.2014 19:00

Malatya'nın Darende, Hekimhan ve Arguvan ilçelerinde öğrenciler, karnelerini aldı.

Darende Özel Birgül İlkokulunun anasınıfında düzenlenen törende konuşan Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş, 4 ay boyunca süren bir maratonun ilk yarısına gelindiğini söyledi.

Kuş, öğrencilerin dinlenmeye ihtiyaçları olduğunu belirterek, "Maratonun ikinci yarısında performansınızı düşürmeyeceğinize, arttıracağınıza inanıyorum. Bu nedenle tatili iyi değerlendirin. Dinamik bir şekilde, başarıya doğru ilerleyin" diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak da Darende'de, ilkokul, ortaokul ve liselerden oluşan 40 okulda eğitim gören 6 bin 620 öğrencinin karne sevinciyle tatile girdiğini belirtti.

Törene Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Hacı Güneşli, okul müdürleri ve bazı veliler katıldı.

Kaymakam Kuş, Yavuz Selim Anaokulu ve Mehmet İzzet Paşa Ortaokuluna da giderek, öğrencilere karne dağıttı.

Hekimhan

Hekimhan Atatürk İlkokulunda düzenlenen törene katılan Hekimhan Kaymakamı Mesut Çoban, öğrencilerle bir süre sohbet etti, onlara tavsiyelerde bulundu.

Çoban, çocuklar için bugünün özel bir gün olduğunu söyledi.

Çocukların bir süreliğine ders çalışma döneminden oyuna geçtiklerini kaydeden Çoban, "Sizler oyun çocuğusunuz. Çocuk, çocukluğunu yaşamalı. Öğretmenleriniz ve anne-babalarınız size hayatta gerekli bütün donanımları vermeye çalışıyor. Şunu unutmayın ki hayatta sizleri başarıya ancak çalışmak götürecektir ve siz bunu yapmalısınız" dedi.

Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamza Çalgan, Okul Müdürü Zeki Çakır ve diğer idareciler katıldı.

Arguvan

Arguvan'da ise tören Yazıbaşı köyünde tertip edildi.

Yazıbaşı İlkokulundaki programda konuşan Arguvan Kaymakamı Zafer Oktay, öğrencilerin zorlu bir dönemi geride bıraktıklarını belirterek, 15 gün dinlenerek ikinci döneme daha dinamik ve azimli başlayacaklarını söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Memi de eğitim konusunda desteklerini esirgemeyen Kaymakam Oktay'a teşekkür etti. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Okullarda Karne Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement