Okuma Yazma Kursunu Başarı ile Bitiren 40 Kursiyer Sertifikalarını Aldı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Yerel

Okuma Yazma Kursunu Başarı ile Bitiren 40 Kursiyer Sertifikalarını Aldı

Okuma Yazma Kursunu Başarı ile Bitiren 40 Kursiyer Sertifikalarını Aldı
27.12.2007 18:02

Şanlıurfa Belediyesi Bünyesinde Bulunan Eyyüpkent El Sanatları Merkezi'nde Bayanlara Yönelik Başlatılan Okuma Yazma Kursunu Başarı ile Tamamlayan 40 Kursiyere Sertifikaları Törenle Verildi.

Şanlıurfa Belediyesi bünyesinde bulunan Eyyüpkent El Sanatları Merkezi'nde bayanlara yönelik başlatılan okuma yazma kursunu başarı ile tamamlayan 40 kursiyere sertifikaları törenle verildi.

Eyyüpkent El Sanatları Merkezi'nde düzenlenen törene, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Necmi Karadağ, Sosyal Yardım Birim Sorumlusu Hüseyin Çelik ile okuma yazma kurslarına katılan kursiyer bayanlar katıldı. Kursları başarı ile bitiren kursiyer bayanlar sertifikalarını Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'dan aldı.

Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, sertifika dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Şanlıurfa Belediyesi olarak bayanlara, çocuklara ve yaşlılara büyük önem verdiklerini, onların özellikle eğitimleri ile yakından ilgilendiklerini kaydetti. Fakıbaba, Şanlıurfa'da özellikle Eyyüpkent bölgesindeki bayanların Türkçe bilmediğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Bayanlarımızın Türkçe'yi öğrenmeleri ve artık okuma-yazmayı bilmeleri beni gerçekten çok sevindirdi. Okuma-yazma kursunun açılmasında ve başarılı bir şekilde tamamlanmasında emeği geçen hocalarıma teşekkür ediyorum. Büyük bir özveri ile kursa katılan ve sertifika almaya hak kazanan kızlarımızı kutluyorum. Şanlıurfa Belediyesi olarak kırsal kesimlere büyük önem vermemiz gerektiğini çok iyi biliyoruz. Tüm kamu kurum ve kuruluşlar bu bölgede üzerine düşeni mutlaka yerine getirmelidir. Eyyüpkent El Sanatları Merkezi'nde 120 bayana hizmet vermenin gururunu yaşıyoruz. Bu bayanlarımız kentimizin ekonomik yapısına katkıda bulunacak düzeye getirilmiştir. Hedefimiz bu tür merkezlerin sayısını artırarak, bu tip merkezlerden faydalanan bayanlarımıza daha iyi hizmet vermektir. Bayanlara ve genç kızlarımıza yönelik hizmetlerimiz bunlarla sınırlı kalmayacaktır. Onlara eğitimin yanı sıra meslek edindirme kursları, aile planlamaları gibi konularda bilinçlendirme kursları düzenlemeyi hedeflemekteyiz.”

(MY-OÇ-Y)

27.12.2007 17:52 TSİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Okuma Yazma Kursunu Başarı ile Bitiren 40 Kursiyer Sertifikalarını Aldı - Son Dakika


Advertisement