Omü Heyeti Japonya Ziyaretini Tamamladı - Son Dakika
Yerel

Omü Heyeti Japonya Ziyaretini Tamamladı

Omü Heyeti Japonya Ziyaretini Tamamladı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof.Dr.Hüseyin Akan başkanlığındaki heyet Japonya ziyaretini tamamladı.

01.10.2013 16:39

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan başkanlığındaki heyet Japonya ziyaretini tamamladı.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Hüsrev Mennan ve Kurumsal Koordinatör Hiroko Kawamorita Kesim, "Türkiye ve Japonya'daki yabancı öğrenciler ve eğitim ortamları", "Mevlana Programı kapsamında öğrenci ve personel değişimi", "Müşterek projeler" ile "OMÜ-YÖS" gibi uluslararasılaşmanın çeşitli açılarını kapsayacak muhtelif resmi ortaklıklar kurmak üzere Japonya'yı ziyaret ederek çeşitli üniversitelerle görüş alışverişinde bulundu.

İlk toplantı Tsukuba Üniversitesi'nde Rektör Dr. Kyosuke Nagata, Rektör Yardımcısı Dr. Caroline F. Benton, Uluslararası Öğrenci Merkezi Başkanı Dr. Nazuo N. Watanabe ve Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Bay Takashi Ishino'nun katılımlarıyla gerçekleşti.

Rektör Dr. Kyosuke Nagata Japonya ile Türkiye arasındaki yakın ilişkileri dile getirerek iki üniversite arasında akademik işbirliği başlatılması hususunu çok olumlu bulduğunu belirtti.

İkinci toplantı Sendai Şehri'ndeki Tohoku Üniversitesi'nde Rektör Yardımcısı Dr. Toshiya Ueki, Uluslararası Değişim Bölümü Müdürü Tatsuya Kuwahara, Uluslararası Değişim Bölümü görevlisi Hirokobu Nikaido ile Japonya Kümes Hayvanları Bilim Derneği Başkanı ve Tarım Bilimleri Enstitüsü Dekanı Dr. Masaaki Toyomizu'nun katılımlarıyla gerçekleşti.

Tıp Fakültesi ve Ziraat Fakültesi'nde etraflıca gerçekleştirilen görüşmeler ve toplantılar son derece verimli geçti ve doğal afetlerin önlenmesi ve zararlarının azaltılması konularını içeren Doğal Afet Bilimi ortak bilimsel araştırma alanı olarak belirlendi.

Kosei Gakuin eğitim kurumunda Yönetim Kurulu Başkanı Shinichi Hogan'ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda fakülte ve kurum seviyelerinde mutabakat anlaşmaları imzalanması gibi çeşitli konu başlıkları görüşüldü. Ayrıca, OMÜ-YÖS, kısa süreli eğitim ve kültürel değişim programı ve spor değişim programı konularına özellikle değinildi. Toplantı Kosei Gakuin eğitim kurumundan bir heyetin görüşülen anlaşmaları akdetmek üzere yakın bir tarihte OMÜ'yü ziyaret etmesinin kararlaştırılmasıyla son buldu.

Büyükelçi Serdar Kılıç'ın katılımıyla Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğinde, diğeri de Müdür Telat Aydın'ın katılımıyla Yunus Emre Türk Kültür Merkezinde olmak üzere iki toplantı daha gerçekleştirildi.

Ziyaretlerde hem Ondokuz Mayıs Üniversitesi hem de Japon Üniversiteleri, Tıp ve Ziraat alanlarında kuvvetli bir akademik işbirliği geliştirmek suretiyle ortaklık başlatma konusuna büyük ilgi gösterdiler. Tarafların, üniversitelerin uluslararası faaliyetlerinin geliştirilmesi amacıyla uluslararası işbirliklerinin başlatılması ve mutabakat anlaşmalarının yakın bir gelecekte karara bağlanması hususlarında son derece istekli olmaları sayesinde, düzenlenen toplantılar son derece olumlu sonuçlandı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Omü Heyeti Japonya Ziyaretini Tamamladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement