Ordu'da 19 Mayıs Coşku ile Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Ordu'da 19 Mayıs Coşku ile Kutlandı

Ordu\'da 19 Mayıs Coşku ile Kutlandı

Ordu'da, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" coşkuyla kutlandı.

19.05.2013 12:28

Ordu'da, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" coşkuyla kutlandı.

Tören, ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk koyulmasıyla başladı. Çelenk koyulmasının ardından CHP Ordu İl Teşkilatı Atatürk Anıtı'na karanfiller bıraktı. Kutlamalar daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda devam etti. Kutlamalara eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ordu Vali Vekili Ömer Adar, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, Belediye Başkanı Seyit Torun, Vali Yardımcıları Abdullah Demir, Niyazi Erten, İl Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Ömer Yılmaz, İl Genel Meclis Başkanı Engin Tekintaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Aydın, AK Parti Ordu İl Başkanı Hüseyin Akyol, Baro Başkanı Av. Oktay Çanak, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın ardından açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz, gençlere seslenerek, "19 Mayıs, ulus olarak tarihimizin dönüm noktası olduğu gündür. Tarih sayfalarından silinmek istenen bir devletin en büyük başkaldırısı olduğu tarihtir. Bu tarih siz gençlere Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları tarafından armağan edilerek ulusal bayram olarak kutlanmaktadır. Bu tarihte sizlere düşen görevler, size olan güven olarak ortaya konmaktadır. Sizler bütün güç ve heyecanınızı, ulusal tarihimizden ve ruhunuzdaki sönmez inanç ve aynı zamanda iman ışığından almalısınız. Gençlik olarak, özgürlüğün, bağımsızlığın egemenliğin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçileri olmalısınız" dedi.

Konuşmaların ardından Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü Halk oyunları ekibi, kick boks, boks, wushu, judo, güreş gösterileri yapılırken Görme Engelliler Futbol Takımı da gol bal maçı yaptı.

Kutlama programı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren sporculara ödüllerinin verilmesiyle sona erdi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ordu'da 19 Mayıs Coşku ile Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement