Ordu'da Fındık Budama Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Ordu'da Fındık Budama Eğitimi

Ordu\'da Fındık Budama Eğitimi

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Giresun Fındık Araştırma İstasyon Müdürlüğü işbirliği ile teknik personele 'Fındıkta Budama ve Gübreleme' konulu iki günlük bir eğitim verildi.

06.01.2012 14:59

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Giresun Fındık Araştırma İstasyon Müdürlüğü işbirliği ile teknik personele 'Fındıkta Budama ve Gübreleme' konulu iki günlük bir eğitim verildi.

Fındık Araştırma İstasyon Müdürlüğünde görevli Ziraat Yüksek Mühendisi Hüseyin İrfan Balık ve Ziraat Mühendisi Ömür Duyar'ın görev aldığı iki gün süren eğitimlere il ve ilçe müdürlüklerinde görevli teknik personellerin yanı sıra, tarımsal yayım ve danışmanlık hizmeti veren tarım yayımcıları da katıldı.

Eğitimlerle ilgili bir açıklama yapan Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Musa Sağlam, Ordu'da 110 bin civarında ailenin fındıkla uğraştığını belirtti. Fındığın sadece üreticiler için değil sanayiciler açısından da önemli bir tarımsal ürün olduğunu vurgulayan Sağlam, "Fındık ihracatından ile ülkemiz ekonomisine her yıl yaklaşık 1.5 milyar dolarlık bir gelir sağlanıyor. İl Müdürlüğü olarak bizlerde üzerimize düşen ne varsa yapmaya çalışıyoruz. Fındığa yönelik yeni projeler geliştirerek üreticilerimizin daha kaliteli ve daha bol ürün almalarını amaçlıyoruz. Bugün burada yapmış olduğumuz eğitimlerde fındık konusunda arazide çalışan arkadaşlarımızın teknik kapasitelerinin artırılmasını ve üreticilerimize daha faydalı olunmasını amaçlamaktayız. Bu eğitimin tüm katılımcılara faydalı olacağını düşünüyorum" dedi.

Eğitimlerde teknik personele fındıkta verim budaması, dip sürgün temizliği, dal çıkartma ve şekil budamasının yanında kireç uygulaması ile yazlık ve kışlık gübre uygulamaları gösterildi. Eğitimlere toplam 104 teknik personel katıldı. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ordu'da Fındık Budama Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement