"Kütahya'da 12 İlçede Toplam 177 Bin Meyve Fidanı Diktik" - Son Dakika
Yerel

"Kütahya'da 12 İlçede Toplam 177 Bin Meyve Fidanı Diktik"

"Kütahya\'da 12 İlçede Toplam 177 Bin Meyve Fidanı Diktik"

Kütahya Orman Bölge Müdürü Kenan Eryiğit, devletin, 7 milyon orman köylüsüyle 'hasım değil, hısım olmak' istediğini söyledi.

05.12.2013 20:33  Güncelleme: 20:43

Kütahya Orman Bölge Müdürü Kenan Eryiğit, devletin, 7 milyon orman köylüsüyle 'hasım değil, hısım olmak' istediğini söyledi.

Kütahya'da 12 ilçede toplam 177 bin meyve fidanı diktiklerini kaydeden Kenan Eryiğit, yapılan bu çalışma ile hem ormanların korunduğunu hem de orman köylüsüne ek gelir kapısı oluşturduklarını anlattı.

Meyve Fidanlarının hak sahiplerine kura ile dağıtılacağını belirten Eryiğit, "Kütahya'da köylü kardeşlerimize ek gelir kapısı olması amacıyla ağaçlandırma çalışmaları yapıyoruz. 12 İlçe, 80 köy ve 400 hektar alanda 177 bin meyve fidanını toprakla buluşturduk. Diktiğimiz fidanların 3 yıl bakımlarını Bölge Müdürlüğü olarak yaptıktan sonra köylülerimize kura usulü hane başına dağıtacağız. Bu çalışmaları yaparken öncelikli amacımız köylü vatandaşlarımıza ek gelir kapısı açmak. İkinci önceliğimiz ise çam ormanları ile köyler arasında tampon bölge oluşturarak ormanları koruma altına almak. Tabiki en büyük hedefimiz yıllardır köylülerle aramızda sürem hasımlığı hısımlığa dönüştürme projesidir. Devlet artık hasım değil hısımdır bunu köylü kardeşlerimize vurgulamaya çalışıyoruz. Ormancılık yapmak ne kadar zorsa orman köylüsü olmakta o kadar zor. Ülke genelinde yaşayan 7 milyon orman köylümüz var ve yeteri kadar tarım arazisi yok. Tek geçim kaynakları hayvancılık. Bizde kendilerine ek gelir kapıları açarak destek vermek istiyoruz" şeklinde konuştu. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Kütahya'da 12 İlçede Toplam 177 Bin Meyve Fidanı Diktik' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement