Öykam'da 'Sinema Odası'na Gazozlu Açılış - Son Dakika
Yerel

Öykam'da 'Sinema Odası'na Gazozlu Açılış

Öykam\'da \'Sinema Odası\'na Gazozlu Açılış

2012 yılından bu yana Ödemiş’in tarihini ve kültürünü ziyaretçilerine sunan Ödemiş Belediyesi Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi kuruluşunun ikinci yılını Sinema Odası’nın açılışı ile kutladı.

15.03.2014 00:27

2012 yılından bu yana Ödemiş'in tarihini ve kültürünü ziyaretçilerine sunan Ödemiş Belediyesi Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi kuruluşunun ikinci yılını Sinema Odası'nın açılışı ile kutladı. Ödemiş'in sinema kültürünü yansıtan bu özel odanın açılışında, "Yıldız Gazozu" dağıtıldı. Sinemaseverler gazoz ile nostaljik bir yolculuğa çıktı.

ÖYKAM avlusunda düzenlenen törene Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, daire amirleri, Ödemiş'te sinema işletmeciliği yapmış isimler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan ÖYKAM Müdürü Prof. Dr. Engin Berber, "Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi Ödemiş'in ve bölgenin değerlerini korumaya devam ediyor. Sinema Odamızda da Ödemiş'in sinema kültürünü tanıtmak gelecek kuşaklara aktarmak için tasarladık. Sinema odamızda Ödemiş'teki sinemalarda kullanılmış eski makineler ve eski fotoğraf ve film makineleri var. Objelerimizi güzel bir şekilde sergiledik. Sinema odasının oluşmasında katkı veren destek olan herkese teşekkür ederiz" dedi.

Belediye Başkanı Bekir Keksin, "Ödemişlilerin müzesi Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi her geçen gün büyümeye devam ediyor. Burası artık sıradan bir müze değil bir müze adası haline gelecek. Kent müzemizin arkasındaki iki evi de müzemizin bünyesine kattık. Önümüzdeki dönemde de ÖYKAM'ın sınırları genişleyecektir. Sinema bir dönem hayatımızın en anlamlı olanaklarından biriydi. Biz Ödemişliler olarak sosyal yaşamı severiz ve o kültüre sahip çıkarız. Ödemiş'teki sinemaları, yazlık sinemaları hepimiz hatırlıyoruz. İşte o eski günleri geleceğe taşımak için birçok objelerle, siyah beyaz fotoğraflarla odamızı oluşturduk. Aynı zamanda yeni yaptığımız salonumuzda da o günleri anımsatacak filmler gösterimde olacak. Yine o günleri anımsayacağımız yıldız gazozları ikramları olacak hayırlı olsun iyi seyirler" dedi.

Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, "Ödemiş müzecilik, kütüphanecilik kent belleğini her anlamda korumada başarı bir yer olmuş. Gerçekten Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi her açılışında her odasında bizi heyecanlandırıyor. Çok ince detaylarla buluşturulmuş odalardan biriside sinema odası emeği geçenlere bağış yapanlara belediye ekibimize teşekkür ediyorum. Ödemiş geçmişini emin bir şekilde geleceğe taşımaya devam ediyor başarılar diliyorum" dedi.

YILDIZ GAZOZU ÇOK SEVİLDİ

Konuşmaların ardından Ödemiş'in sinema işletmecilerine ve müze bağışçılarına sertifikaları verildi. Daha sonra Ödemiş'e uzun yıllar hizmet vermiş İyi Sinema'dan kullanılan orijinal zilin çalınması ile açılışa geçildi. Sinema Odası açılışı yapılarak sergilenen obje ve makineler protokol üyeler ve katılımcılar tarafından incelendi.

Açılış programı yeni yapılan salonda çekimleri Ödemiş'te yapılan "Dokuz Dağın Efesi" isimli filmin gösterimi ile son buldu. Film gösteriminde izleyicilere Yıldız gazozları ikram edilerek, sinemalardaki gazoz kültürünün yeniden hayat bulması sağlandı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öykam'da 'Sinema Odası'na Gazozlu Açılış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement