Pasur-Der Kobani Ailelere Yardım Elini Uzattı - Son Dakika
Yerel

Pasur-Der Kobani Ailelere Yardım Elini Uzattı

Pasur-Der Kobani Ailelere Yardım Elini Uzattı

İstanbul’da faaliyet sürdüren Pasur-Der yönetimi ve üyeleri kendi aralarında topladıkları parayı, Diyarbakır’ın Kulp ilçesine yerleşen Kobanili ailelere gönderdi.

25.09.2014 13:13

İstanbul'da faaliyet sürdüren Pasur-Der yönetimi ve üyeleri kendi aralarında topladıkları parayı, Diyarbakır'ın Kulp ilçesine yerleşen Kobanili ailelere gönderdi.

IŞİD'ın Kobani'de gerçekleştirdiği saldırılardan kaçan sığınmacıların yerleştiği Diyarbakır'ın Kulp ilçesindeki ailelere, Pasur-Der tarafından nakdi yardım yapıldı. Kulp Belediye Eşbaşkanı Sadiye Süer Baran, "Bu tür sivil toplum örgütlerinin misafir ailelerimize yardımda bulunmaları bizleri memnun etti. Pasur-Der'in yapmış olduğu bu anlamlı yardımlarından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Halkımızın daha da duyarlı olmasını temenni ediyoruz" dedi.

Pasur- Der Başkanı Servet Güzel ise, Kobanili aileleri en iyi şekilde misafir etmek için herkesin seferberlik ruhuyla üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi. Güzel, "İlçemize yerleşen yaklaşık 185 nüfuslu 23 göçmen ailenin bir nebzede olsa temel gıda ihtiyaçlarını karşıladık. Kürt kardeşlerimizi en iyi şekilde misafir etmek için hiç bir fedakarlıktan kaçınmayacağız. Diğer iş adamlarımızın ve diğer derneklerimizin de seferberlik ruhuyla üzerine düşeni yapmalıdır" diye konuştu.

Pasur-Der adına Kulp ilçesine gelen ve ailelere yardımlarını dağıtan Medeni Türk ise, "Pasur-Der olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmek için geldik. Misafir ailelerimizi gezdik ve durumlarını yerinde inceledik. Öncelikle Kulp Belediyesi ve Kulp halkı bu misafirlerimize sahip çıktı. Gerekli eşyaları alıp kendilerine teslim ettik. Herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Kobanili misafir aileler ise kendilerine yardım edenlere teşekkür etti. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pasur-Der Kobani Ailelere Yardım Elini Uzattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement