Refleks, Kitap Yayıncılığına "Merhaba" Dedi - Son Dakika
Yerel

Refleks, Kitap Yayıncılığına "Merhaba" Dedi

Refleks, Kitap Yayıncılığına "Merhaba" Dedi

Refleks Yayınları'nın ilk kitabı 'Atatürk'e Zehir Olan Balayı' Çukurova Kitap Fuarı'nda okuyucularıyla buluşuyor.

05.01.2012 15:19

Refleks Yayınları'nın ilk kitabı 'Atatürk'e Zehir Olan Balayı' Çukurova Kitap Fuarı'nda okuyucularıyla buluşuyor.

Yazar Aytekin Gezici'nin Refleks Gazetesi'nde yayınlanan 'Resimli Adana Tarihi' yazılarının bir bölümünü içeren kitap, adını Atatürk'ün Latife Hanımla evlendikten sonra geldiği balayı gezisinin ilk durağı olan Adana'da yaşadıklarından alıyor.

Kurtuluş Savaşı'nda cephede Mustafa Kemal'in dublörlüğünü yapan Ayıcı Arif Bey'in hazin sonundan, İsmet İnönü ile görüşmeye gelen İngiltere Başbakanı Churchil'in şehrin yerel içeceği şalgamın formülünü istediği anılara kadar birçok renkli anekdotu içeren kitap satışa sunuldu.

Refleks Gazetesi İmtiyaz Sahibi Esra Özden, Adana tarihiyle ilgili geniş bir arşive sahip olan Aytekin Gezici'nin 'Resimli Adana Tarihi' yazılarının büyük ilgi gördüğünü belirterek, "Her hafta yayınlanan bu güzel yazıların sadece gazete sayfalarında kalmasına gönlümüz razı değildi. Refleks Yayınları'nın ilk kitabı 'Atatürk'e Zehir Olan Balayı' okuyucusuyla Çukurova Kitap Fuarı'nda buluşacak. Kendine has üslubuyla kaleme aldığı Resimli Adana Tarihi yazıları kelimenin tam anlamıyla okurlarımız arasında bağımlılık yaptı. Yazıların gördüğü ilgi nedeniyle bu kitabı yayınlamaya karar verdik" dedi.

Kitabın önsözünü yazan Refleks Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Uluğtürkan da Gezici'nin kitabıyla ilgili olarak, "Tam anlamıyla bir Adana sevdalısı olan Aytekin Gezici'nin yıllarca adeta bir bohçada saklanan resim, fotoğraf ve belgelerin tadına varanların sayısını arttırmalıydık. İlk sayımızdan itibaren her hafta Refleks okuyucularının ilgiyle takip ettiği nostalji sayfalarını bu kitapta topladık" diye konuştu.

Yazar Aytekin Gezici, uzun yıllardır merkezi İstanbul'da bulunan yayınevlerinden pek çok araştırma ve gündeme dair kitapları yayınlandığını belirterek, "Ancak en büyük hayalim yaşadığım şehre dair kaleme aldığı nostalji yazılarının bir araya toplanmasıydı. Bu kitap sanki yayınlanan ilk eserimmiş gibi heyecan içindeyim. Okurların kitaba gösterecekleri ilgi bundan sonra aynı serinin devam edip etmeyeceğini gösterecek" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Refleks, Kitap Yayıncılığına 'Merhaba' Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement