Saadet Partisi 1 Kasım Genel Seçim Çalışmalarını Başlattı - Son Dakika
Yerel

Saadet Partisi 1 Kasım Genel Seçim Çalışmalarını Başlattı

Saadet Partisi 1 Kasım Genel Seçim Çalışmalarını Başlattı

1 Kasımda yapılacak olan genel seçimler için seçim çalışmalarına başlayan Saadet Partisi (SP), Ak Parti ile ittifak yapmak için görüşmelerini sürdürüyor.

10.09.2015 14:48

1 Kasımda yapılacak olan genel seçimler için seçim çalışmalarına başlayan Saadet Partisi (SP), Ak Parti ile ittifak yapmak için görüşmelerini sürdürüyor.

SP Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk, "Ak Parti ile ittifak çalışmaları genel merkez tarafından görüşülmektedir. 7 Haziran seçimlerinden sonra meclis kilitlendi. Oysa, siyasi partiler ülkenin ekonomik sosyal sorunlarını çözmek için varlardır. Seçim sürecinde birbirleri ile ilgili söylediklerinden dolayı gelinen noktada kilitlendi. Bu da gösteriyor ki, mecliste mutlaka milli görüşü temsil eden Saadet Partisi olmazsa, çözümü olmayan bir meclisi olacak. Saadet Partisi olarak her zaman seçime hazırız. Oy oranı vatandaşlarımızın bir tercihidir. Bizim bir davamız var. Bizim bir görüşümüz var. Bunun içinde 1 Kasım seçimlerinde 6 tane adayımızla milletin karşısına çıkacağız. Önümüzdeki Pazartesi gününe kadar süreç devam ediyor. O süreç içerisinde de bütün arkadaşlarımız evraklarını tamamlayıp genel merkeze gönderiyor. İnşallah 1 Kasım seçimleri de bu aritmetiği mecliste tekrar ettirmez. Çünkü 1980 ihtilalini hatırlayanlar bilirler terör öyle bir hale gelmişti ki, vatandaş artık asker gelse de bizi kurtarsa diye bir amaç doğmuştu. Cumhurbaşkanlığı seçimi her defasında mecliste kilitlenmiş, Cumhurbaşkanı seçilemiyordu. Bugün gelinen noktada da sanki belli ülkeler, belli güçler, ülkeyi karanlık odaklara götürmek için bu planı, projeyi yapıyorlar. Çünkü aynı aritmetikle 4 siyasi partinin temsil edeceği bir meclis gündeme gelirse yine tekrar hükümet kurulamayacak. Bir üçüncü seçimi de bu ülke kaldırmayacağından, bu ülke sahipsiz kalmasın diye yine o günlere döndürülecek bir ortam hazırlanıyor. Son günlerde terörün artması, bıçağın kemiğe dayanması, insanların 'lanet olsun asker gelse de bu olaylar bitse' deme noktasına getirilmesi planı gibi görünüyor. Allah muhafaza, şuanda mecliste bulunan siyasi partilerin genel başkanları da bunları göz önünde bulundurması gerekir" dedi.

Asiltürk, "Aday adaylığı ile ilgili bize müracaat eden 6 tane vekil adayı arkadaşlarımız var. Önümüzde ki ittifak görüşmelerinde dolayı şuan da o isimleri gündeme getirmiyoruz. İnşallah 18 Eylülde adaylarımızı kamuoyu ile paylaşacağız. Şuanda AK Parti ile görüşmeler devam etmekte ama netice ne olur. Önümüzdeki günlerde göreceğiz?" şeklinde konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Saadet Partisi 1 Kasım Genel Seçim Çalışmalarını Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement