Sabancı Vakfı'ndan Elazığ'a Yardım Eli - Son Dakika
Yerel

Sabancı Vakfı'ndan Elazığ'a Yardım Eli

Sabancı Vakfı\'ndan Elazığ\'a Yardım Eli

Goncalar Solmasın Derneği, Sabancı Vakfı’nın destekleriyle Elazığ merkez, ilçe ve köylerindeki bin öğrenciye yardım eli uzattı.

21.12.2013 14:24

Goncalar Solmasın Derneği, Sabancı Vakfı'nın destekleriyle Elazığ merkez, ilçe ve köylerindeki bin öğrenciye yardım eli uzattı.

Sabancı Vakfı'nın davetlisi olarak İstanbul'a giden ve vakıf yöneticileriyle bir araya gelen Goncalar Solmasın Derneği Başkanı Hacı Ormanoğlu, vakfın bin öğrenciye dağıtılmak üzere bir set hazırlattığını ve bu setleri Aralık ayı içerisinde köylerde ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıttıklarını ifade etti. Dernek olarak yardımları sürdüreceklerini kaydeden Başkan Ormanoğlu, hayırseverlerden öğrencilere destek olmalarını istedi. Başkan Ormanoğlu, "İyilik suya atılmış taş misali halka halka büyür. Dünyayı iyilik kurtaracaktır. Ayçiçeği misali, ayçiçeği yönünü nasıl daima güneşe dönüyorsa bizler de yönümüzü iyiliğe döneceğiz. Dünyada çocukları sevindirmekten daha güzel bir şey düşünemiyorum. toplumsal eğitim hareketi olan Goncalar Solmasın Derneği'ni 2006 yılında kurduk. 2013 itibariyle on üç bin çocuğa ulaştık. Sabancı Vakfı'nın davetlisi olarak İstanbul'a gitmiştik. Çalışma ve projelerimizi vakıf yetkililerine sunduk. Çalışmalarımızı desteklemek amacıyla, çocuklarımıza kırtasiye setleri hediye sözü aldık. 2013-2014 eğitim-öğretim yılında bin çocuğumuza ulaştık. Bin adet kırtasiye seti dağıttık. Kırtasiye setlerini dağıtırken çocukların gözlerindeki sevinci hiç unutamam. Bir öğrencinin söyledikleri çok manidardı. "Öğretmenim, şimdiye kadar güneşi, çiçekleri, ağaçları, evleri simsiyah boyuyordum. Bundan sonra rengarenk boyayıp resimler yapacağım, çünkü ilk kez üç çeşit boyam oldu" diyen öğrenci için bu setlerin ne kadar önemli olduğunu anladım. Katkılarından dolayı özellikle Serra Sabancı'ya, Sabancı Vakfı'na teşekkür ederiz" dedi. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sabancı Vakfı'ndan Elazığ'a Yardım Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement