ESOGÜ Sağlık Hizmetleri MYO'nun 25. Yıl Etkinlikleri Başladı - Son Dakika
Yerel

ESOGÜ Sağlık Hizmetleri MYO'nun 25. Yıl Etkinlikleri Başladı

ESOGÜ Sağlık Hizmetleri MYO\'nun 25. Yıl Etkinlikleri Başladı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun kuruluşunun 25. yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikler, SHMYO Çifteler Yerleşkesinde başladı.

18.11.2015 12:01  Güncelleme: 12:40

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nun (SHMYO) kuruluşunun 25. yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikler, SHMYO Çifteler Yerleşkesi'nde başladı.

Etkinlik açılışında konuşan SHMYO Müdürü Prof. Dr. Sema Uslu, amaçlarının sağlık alanında en son teknolojiyle donanmış, çağdaş bilgi düzeyinde yetişmiş, insan sağlığına saygılı, çevresiyle uyumlu, sorun çözebilen, meslek edinmiş mezunlar vermek olduğunu söyledi. SHMYO'nun kuruluşundan bugüne geçen çeyrek asırda ciddi gelişmeler sağladığını belirten Prof. Dr. Sema Uslu, bugün 7 programda öğrenim gören toplam 987 öğrencilerini sağlık alanında çok önemli görevler üstlenen ara sağlık personelleri olarak yetiştirdiklerini ifade etti. SHMYO'nun bugüne kadar toplam 2 bin 791 mezun verdiğini de belirten Uslu, bu mezunların özel ve devlete bağlı sağlık kuruluşlarında kolaylıkla iş imkanı bulabildiğini kaydetti.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ise, ilçelerin gelişerek daha yaşanabilir yerler olmaları için itici güçlerden birinin de yüksekokullar ve üniversiteler olduğunu belirterek, üniversite gençliğinin ve eğitimci kadrosunun sunacağı mesleki ve kültürel faaliyetlerin ilçelerde iyi değerlendirilmesi durumunda, kısa zamanda büyük atılımların yapılabileceğini vurguladı. SHMYO'nun 25. yılı dolayısıyla düzenlenen programın Çifteler'de eğitim alan öğrencilerle kaynaşma fırsatı sunmasının yanı sıra, halka yönelik olarak düzenlenen konferans ve konser ile de dolu bir içeriğe sahip olduğunu anlatan Gönen, programın hazırlanmasına katkıda bulunan herkese teşekkür ederek, konuşmasını tamamladı.

Açılış konuşmalarının ardından ESOGÜ Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alparslan Birdane'nin "Kalp Damar Hastalıklarından Korunma" konulu konferansı gerçekleşti. Etkinlik, ESOGÜ Halkbilim Araştırma ve Uygulama Merkezi (HAMER) sanatçılarının verdiği konser ile sona erdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel ESOGÜ Sağlık Hizmetleri MYO'nun 25. Yıl Etkinlikleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement