Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü Tarafından 'Dünya Diyabetliler Günü' Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü Tarafından 'Dünya Diyabetliler Günü' Etkinliği Düzenlendi

Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü Tarafından \'Dünya Diyabetliler Günü\' Etkinliği Düzenlendi

14 Kasım 'Dünya Diyabetliler Günü' dolayısı ile Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Erenler İlçesi Yunus Emre Kültür Merkezi'nde çeşitli etkinlikler ve sunum gerçekleştirdi.
Düzenlenen etkinliğe Erenler Kaymakamı Mehmet Mızrak, İl Sağlık...

15.11.2013 12:00

14 Kasım 'Dünya Diyabetliler Günü' dolayısı ile Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Erenler İlçesi Yunus Emre Kültür Merkezi'nde çeşitli etkinlikler ve sunum gerçekleştirdi.

Düzenlenen etkinliğe Erenler Kaymakamı Mehmet Mızrak, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Murat Alemdar, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Ezen, Adapazarı İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yasin Çatalbaş, Erenler İlçe Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin, Şube Müdürleri İbrahim Bulduk, Dr. Zeynep Gökçen Battal, Bekir Başer, 112 komuta Kontrol Başhekimi Dr. Neslihan Karadeniz, Erenler Belediyesi Meclis Üyesi ve Giresun Bulancaklılar Dernek Başkanı Aslan Demir, kurum çalışanları, çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı.

Sunuma konuşmacı olarak Sağlık Bakanlığı Sakarya Üniversitesi Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları bölümünden Doç. Dr. Çölbay katıldı.

Doç. Dr. Çölbay konuşmasına Diyabet konusunda toplumda farkındalığın arttırılması ve konunun öneminin vurgulanması gerektiğini belirterek başladı. Konuşmasına devam eden Çölbay, Dünyada 7 milyonunun üzerinde diyabetli hasta olduğunu, yaklaşık 3 milyon kişinin ise diyabetli olduğundan haberdar olunmadığını, Diyabet Hastalığının görülme sıklığının obezitenin artışına paralel olarak hızla arttığını ve 30 yaş üzeri her 7 kişiden birinin diyabetli olduğunu belirtti.

Diyabetin nedeni olarak hareketsiz yaşam tarzı, sağlıksız beslenme ve obezitedeki artışın bu sonuca çok önemli katkısı olduğunu söyleyen Çölbay, "Sağlıklı beslenmek için üç ana öğün, üç ara öğün yemek ve her öğünde mümkünse sebze ve salata türü yiyeceklerin yer alması gerekiyor. Yağ ve tuz ihtiyacı kişinin gereksinimi kadar alınmalı, fazlasından kaçınılmalıdır" dedi.

Çölbay, özellikle diyet ve aktivitenin olmazsa olmaz olduğunu ve diyabetli kişilerin beslenme tedavisi için diyetisyen desteği alınmasının uygun olacağını ifade etti. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü Tarafından 'Dünya Diyabetliler Günü' Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement