Sakarya Valisi Mustafa Büyük Kocaali'de - Son Dakika
Yerel

Sakarya Valisi Mustafa Büyük Kocaali'de

Sakarya Valisi Mustafa Büyük Kocaali\'de

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Kocaali ilçesinde Devlet Hastanesi ve İlçe Jandarma Komutanlığı binasının açılışını yaptı.

31.03.2012 17:14

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Kocaali ilçesinde Devlet Hastanesi ve İlçe Jandarma Komutanlığı binasının açılışını yaptı. Büyük daha sonra ilçede çeşitli incelemelerde bulundu.

Vali Büyük 'in Kocaali ziyaretine Sakarya İl Genel Meclisi Başkanı Oktay Yıldırım, Sakarya Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, Sakarya Jandarma Alay Komutanı Albay Adnan Aslan, Sakarya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Soytürk, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Yavuz Selim Sandıkçı, Sakarya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Bektaş, Sakarya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdullah Keskin katıldı. Vali Büyük ve heyeti ise Kocaali Kaymakamı Mustafa Cihat Feslihan, Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar ve Kocaali İlçe Emniyet Müdürü Önder Kavak karşıladı.

Vali Büyük, ilk olarak Kocaali de yeni yapılan Kocaali Devlet Hastanesi ve Kocaali İlçe Jandarma Komutanlığı binasının açılışını gerçekleştirdi.

İlçede Kirazlı Köyünü ziyaret eden Vali Büyük, burada köyün halk pazarını gezdi ve pazar esnafı ile sohbet etti. Köy kahvesinde köylülerin sorunlarını dinleyen vali Büyük'e sağlık ocakları ile ilgili yaşadıkları sıkıntıları Aktaran Kirazlı Köyü Muhtarı Necmi Çatalbaş,

"Sağlık ocağımızda doktor yok. Koskoca sağlık ocağımız boş olarak duruyor. Burada sadece bir hemşiremiz görev yapıyor. Sağlık ocağımıza aile hekimi ve gerekli teçhizat verilmesini sağlık ocağımızın yeniden donatılmasın istiyoruz" derken Vali Büyük bu konuda gerekli çalışmaların yapılacağını dile getirdi.

Sonrasında Koğukpelit ve Açmabaşı köylerini ziyaret eden Büyük, Açmabaşı Köyünde bulunan Açmabaşı Köyü Sınırlı Sorumlu Tarımsal Kalkınma Koopparetifi'nde yürütülen çalışmaları inceledi. Gıda, tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2 yıl ödemesiz 6 yıl vadeli toplam 8 yıl geri ödemeli olarak köylülere verdiği süt inekleri ile yürütülen proje hakkında bilgi alan Büyük, daha sonra Melen Projesi kapsamında sular altında kalacak olan Ortaköy Beldesini ziyaret etti.

Ortaköy Belediye başkanı Cemal Angın tarafından karşılanan Büyük, beraberindeki heyet ile birlikte istimlak çalışmaları ile bilgi alarak durum değerlendirmesi yaptı. Melen Projesi kapsamında önümüzde yıllarda tamamen sular altında kalacak olan belde'de halkın ortak sıkıntıları olan yerleşim yeri belirsizliğinin halen sürdüğünü ve bu konuda bir çalışma olup olmadığının sorulduğu Vali Büyük, "Şu an için bu konuda herhangi bir projemiz yok. Ancak arkadaşlarımız çalışmalara devam ediyor" dedi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sakarya Valisi Mustafa Büyük Kocaali'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement