Salihli Tso'dan Yatırımcılara "Teşviklerden Yararlanın" Çağrısı - Son Dakika
Yerel

Salihli Tso'dan Yatırımcılara "Teşviklerden Yararlanın" Çağrısı

Salihli Tso\'dan Yatırımcılara "Teşviklerden Yararlanın" Çağrısı

Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) uzmanları ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu yetkilileri Salihli iş dünyasına yatırım destekleri hakkında bilgiler verdi.

03.10.2013 14:30

Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) uzmanları ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu yetkilileri Salihli iş dünyasına yatırım destekleri hakkında bilgiler verdi. İşadamları tarımsal yatırımlar hakkında uzmanlara sorular sorarak detaylı açıklamalar aldı.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'nın Sardes Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda, Zafer Kalkınma Ajansı ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu yetkilileri tarafından iş dünyasına yönelik teşvikler hakkında sunumlar yapıldı.

Salihli ilçesinde çalışmalarını sürdüren girişimci ve yatırımcılar, Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerini kapsayan TR33 bölgesinde faaliyet gösteren Zafer Kalkınma Ajansı ve Ajansa bağlı olarak çalışan Manisa Yatırım Destek Ofisi'nin (MYDO) faaliyetleri hakkında bilgilendirildi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Manisa İl Koordinatörü Ahmet Işık, yaptığı sunumda 1 Ekim'de başlayan ve bir ay boyunca sürecek olan Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) 11. Başvuru çağrı ilanına yönelik açıklamalarda bulundu. Avrupa Birliği kaynaklı teşvikler için Ekim ayı boyunca süt ve süt ürünleri, et, sebze-meyve konularında proje beklediklerini belirten Işık, yatırımcıların bu imkandan yararlanması konusunda çağrı yaptı. Işık, proje sunmayı düşünen yatırımcıları, daha detaylı bilgi almak üzere Manisa'daki ofislerine davet etti.

Manisa Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Devrim Barış Subaşı da yaptığı konuşmada, Ofis'in görevinin yatırımcılara, yatırım süreçleri kapsamında devlet teşvikleri, Ajans destekleri ve diğer kurumların sağladığı hibe ve fonların elde edilmesine ilişkin teknik destek ve rehberlik hizmetleri sunmak olduğunu belirtti. Subaşı, ülkenin kalkınması için sağlanan teşvik, hibe ve fonlarla, bu amaca ulaşılmasında başrolü oynayacak olan yatırımcılar arasında köprü kurmaya çalıştıklarını kaydetti.

Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Meclis Başkanı Süleyman Oral, Yönetim Kurulu üyeleri, meclis üyeleri ve yatırım yapma düşüncesinde olan girişimcilerin katıldığı toplantıda karşılıklı soru ve cevaplarla yararlı bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Manisa Yatırım Destek Ofisi Uzmanları Buket Turamanlar ve Dilek Uncuoğlu Can da mali destek programları ve KOSGEB hakkında bilgilendirmelerde bulundu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Salihli Tso'dan Yatırımcılara 'Teşviklerden Yararlanın' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement