Samsun 2019 Eğitim Vizyonu - Son Dakika
Yerel

Samsun 2019 Eğitim Vizyonu

Samsun 2019 Eğitim Vizyonu

Samsun 2019 Eğitim Vizyonu Projesi'nin II.

12.04.2013 18:53

Samsun 2019 Eğitim Vizyonu Projesi'nin II. Aşama Araştırmacı Toplantısı OMÜ'de düzenlendi.

2010 yılında başlayan ve üç aşamalı olarak planlanan Samsun 2019 Eğitim Vizyonu Projesi'nin II. Aşaması için OMÜ Senato Odası'nda geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, 19 Mayıs İlçesi Milli Eğitim Müdürü Nihat Aslantaş, il ve ilçe Ar-Ge ekipleri, ilçe müfettişi ve proje ekibi, Eğitim Fakültesi'nden öğretim üyeleri ve Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışını yapan Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, "Bu projeye Samsun Valiliğimiz ve Üniversitemiz büyük önem vermektedir. Bugüne kadar yapılan çalışmalarla, Samsun'un ve ilçelerinin ayrı ayrı eğitim alanındaki mevcut durumu ve sorunları yapılan çalıştayla ve uygulamalarla belirlenmiş, çözüm önerileri ortaya konmuştur. Başarıyla devam eden bu projenin önümüzdeki dönemdeki çıktılarıyla; hem Samsun'a, hem ülkemize, hem de geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza yararlı olacağı düşüncesindeyim" dedi.

Samsun Valiliği'ne ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne desteklerinden ve çalışmalarından dolayı teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, Samsun'la özdeşleşen bu çalışmanın örnek bir çalışma olduğunu belirtti ve başarılar diledi.

Proje yürütücüleri; Yrd. Doç. Dr. İsmail Gelen ve Yrd. Doç. Dr. Yakup Keskin'in proje hakkında ayrıntılı bilgi vermelerinin ardından, il ve ilçe milli eğitim müdürlerinin proje ile ilgili gerçekleştirdikleri etkinlikler ve ilerlemeler örneklerle anlatıldı.

Toplantıda, Samsun ilinde okulöncesi, ilköğretim (ilkokul ve ortaokul) ve ortaöğretim (lise) kademelerindeki (eğitimin paydaşları olan) öğrenci, öğretmen, veli, yönetici ve müfettişlerin belirtecekleri sorunlar ve çözüm önerilerini belirleyerek, bu sorunların çözümüyle ilgili kurum ya da paydaşlarda farkındalık oluşturmak ve bu kurumları çözüm için harekete geçirmeyi hedefleyen projenin çok başarılı bir şekilde ilerlediği ve ilgili araştırmacılar tarafından desteklendiği bir kez daha vurgulandı.

Toplantıda ayrıca; projenin bu aşamasından sonra projede araştırmacı olarak görev alan öğretim elemanları, bizzat pilot ilçe olan 19 Mayıs ilçesine giderek, sorunları yerinde çözmek için harekete geçecekleri belirtildi. Bu amaçla bulgular tek tek ilgili öğretim elemanları ile paylaşıldı.

Toplantı, katılımcıların karşılıklı olarak görüş ve önerilerinin değerlendirilmesi ile sona erdi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Samsun 2019 Eğitim Vizyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement