Samsun İl Genel Meclis Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Samsun İl Genel Meclis Toplantısı

Samsun İl Genel Meclis Toplantısı

Samsun İl Genel Meclisi Çevre ve Sağlık Komisyonu Havza ve Vezirköprü Devlet Hastanelerinin mevcut durumuyla ilgili yaptığı araştırmada, hastanelerin eksikliklerinin olduğunu tespit etti.

03.11.2013 17:49

Samsun İl Genel Meclisi Çevre ve Sağlık Komisyonu Havza ve Vezirköprü Devlet Hastanelerinin mevcut durumuyla ilgili yaptığı araştırmada, hastanelerin eksikliklerinin olduğunu tespit etti.

Samsun İl Genel Meclisi Samsun kasım ayı üçüncü bileşimi Meclis Başkanı Mustafa Karakurt başkanlığında gerçekleştirildi. Gündemde, Havza ve Vezirköprü ilçelerindeki hastanelerin mevcut durumları ile sağlık çalışanlarının varsa ihtiyaçlarının belirlenerek giderilmesi için neler yapılabileceği hakkındaki İl Genel Meclis üyeleri tarafından verilen önerge ile ilgi Çevre ve Sağlık Komisyonu'nun raporu açıklandı.

Rapor hakkında bilgi veren meclis ve komisyon üyesi Hüseyin Esen, "Havza İlçe Devlet Hastanesi 1994 yılında alınmış tek tüplü analog bir cihaz bulunmaktadır. Mevcut cihaz sürekli arıza verdiğinden bakım maliyetleri yükselmiştir. Ayrıca PACS sistemine uyumlu değildir. Hastane konumu gereği E-5 karayolu üzerindedir. Dolayısıyla bölgedeki trafik kazalarında hastanede hizmet verilmektedir. Ayrıca hastanede devam etmekte olan kalite çalışmaları kapsamında hastalara bakanlığın belirtmiş olduğu kriterlere uygun, daha kaliteli ve hızlı hizmet sunabilmek amacı ile bir adet dijital röntgen cihazına ihtiyaç vardır" dedi.

Vezirköprü İlçe Devlet Hastanesi hakkında da yapılan incelemeler hakkında bilgi veren Hüseyin Esen, "Hastanede endovizyon cihazı sıkça kullanılmaktadır. Özellikle üroloji, genel cerrahi, ortopedi, kadın hastalıkları ve doğum, kulak burun boğaz gibi branşlar tarafından sık olarak kullanılmaktadır. Hastanede şuan mevcut olan kulelerden birinin monitörü diğer kulenin ise kamerası oldukça eski olduğundan net görüntü sağlanamamaktadır. Her İki kulenin en iyi elemanları birleştirilse bile iyi görüş sağlayan bir kule oluşturulamamaktadır. Bu nedenle operasyonlarda hem cerraha istenen konfor sağlanamamakta hem de görüntü kalitesizliği nedeni ile operasyonlar uzamaktadır. Bu sebeple Samsun Gazi Hastanesi ve Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi'nde ki endovizyon cihazının şartnamesine uygun bir cihazında 2013 yılı Bütçe imkanları dahilinde hastaneye kazandırılması hastanenin tıbbi donanım olarak daha da güçlendirecektir" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Samsun İl Genel Meclis Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement