Şara'dan Açıklama - Son Dakika
Yerel

Şara'dan Açıklama

Şara\'dan Açıklama

Samsun'da bir yerel gazetede çıkan haber ile ilgili yazılı açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara, "İddia edilen plan değişikliği 2004 öncesi Altınkum Belediyesi tarafından yapılarak arsa, yeşil alan ilan edilmiştir" dedi.

11.04.2013 18:36

Samsun'da bir yerel gazetede çıkan haber ile ilgili yazılı açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara, "İddia edilen plan değişikliği 2004 öncesi Altınkum Belediyesi tarafından yapılarak arsa, yeşil alan ilan edilmiştir" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara, Atakum ilçesi, Altınkum mevkisinde eşinin üzerine yapılan ev ile ilgili bir yerel gazetede çıkan "Mahir Kenan" başlıklı haber üzerine bir açıklama yaptı. Şara, "Komşu parselin planı 2004 yılı öncesi Cemal Gülhan'ın Altınkum Belediye Başkanı olduğu dönemde ilgili belediye tarafından yapılmış ve belediye meclisince onaylanmıştır. 2005 sonrası ise planlar bilgisayar ortamına aktarılarak sayısallaştırıldı. Yani biz 2011'de arsayı aldığımızda plan kesinleşmişti. O tarihten sonra alınmış bir meclis kararı yoktur. Ayrıca komşum olan Fehimdar Subaşı'na, yeşil alan olduğu bilinmesine rağmen inşaat ruhsatı verilmiş, bu yanlış, iskan aşamasında Atakum Belediyesi tarafından ortaya çıkartılmıştır. Bırakın arsanın yeşil alan yapılmasına olan dahlimi, ona mahkemeye gitmesini öneren benim" diye konuştu.

"YOL YASA GEREĞİ"

Haberde kendisine yönlendirilen bir diğer suçlama için ise Şara açıklamasında şunlara yer verdi:

"Gazetenin haberinde, 7 metrelik yolu izaleyi şuyu davasıyla arsama kattığım iddiası da tamamen asılsızdır. 19 Mayıs Polis Okulu'nun 04.12.2009 tarih ve 4022 sayılı yazı ile yaptığı müracaat üzerine yapılan plan tadilatı neticesinde polis okulunun duvarına paralel olarak uzanan yol plan gereği kaldırılmıştır. 12 metrelik yol kalkınca, o yolu dik kesen 7 metrelik yol otomatikman çıkmaz yol haline dönüşmüş ve 3194 Sayılı İmar Yasası'nın Uygulama Yönetmeliği olan Plan Yapımına Esaslara Dair Yönetmeliğin 29. Maddesi'nde 'Plan Değişikliği ile Çıkmaz Sokak İhdas Edilemez' hükmü gereği 7 metrelik yol, iptal edilmek durumunda kalınmıştır. Tüm bu işler şahsi tasarrufum olamayacağı gibi ilgili komisyonlar ve belediye meclislerinden 2004 ve 2009 yıllarından önce geçerek kesinleşmiştir. Oysa yukarıda da belirttiğim gibi bizim arsayı alış tarihimiz 2011 yılıdır. Yani tüm gerçekleşenler bizim arsayı almamızdan yıllar önce yapılmıştır."

"KIRMIZI KOTU VEREN ATAKUM BELEDİYESİDİR"

Yol kotunun yükseltilmesi iddiasıyla ilgili ise Kenan Şara, "Bölgenin büyük bir bölümünde yapılan binaların çoğu ham zemin üzerine inşa edildiği ve bu nedenle su baskınlarına maruz kaldıkları herkesçe bilinen gerçektir. Yazılı ikazımız üzerine Atakum Belediyesi ve tüm belediyeler yüzeysel suların da drenajını sağlayacak şekilde (kırmızı hat) uygulamasına geçmiştir. Bu kapsamda adı geçen parselin önünden geçen 10 m. kesitli yola da Atakum Belediyesi'nce kırmızı hat geçirilmiş ve yol inşaatı da bu projeye göre yapılmıştır. Bina kotu da (su basman kotu) Atakum Belediyesi'nin tespit ettiği kırmızı hata göre verilmiştir. Yapılan çalışma, teknik adamlarca anlaşılabilecek bir konudur ve herkesin yararınadır" açıklamasında bulundu.

"YER SAHİBİNİN BENİMLE HİÇBİR HUSUMETİ YOK"

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara, yazılı açıklamasına şöyle devam etti: "Üzerinde yaptığı binasına iskan alamayan ve binasının bulunduğu alanın da imar planına park olarak işlenmiş olan Fehimdar Subaşı ile iyi bir komşuluk ilişkisine sahibim. Haberde, Subaşı sanki benden şikayetçi olarak mahkemeye gitmiş gibi gösterilmektedir. Haber doğru değildir. Sayın Fehimdar Subaşı ile bugüne kadar defalarca bir araya gelip, konuştuk. Kendisi ile hiçbir problemimiz yok. Olmadığı gibi ben, ne yapması, nasıl hareket etmesi gerektiği konusunda da her zaman onu bilgilendiriyorum. Bu haberi üzerine kendisini aradım. Bana 'Kesinlikle böyle bir şey söylemedim. Sizinle konuşmayacağım bir şey olmadığı gibi, sizinle de hiçbir sorunum yok' dedi."

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara açıklamasını, "Bu bir itibarsızlaştırma eylemidir. Ama bunun hesabını yargı karşısında mutlaka verecekler" şeklinde tamamladı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şara'dan Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement