Satranç Gençler Türkiye Şampiyonu Kayseri'den - Son Dakika
Yerel

Satranç Gençler Türkiye Şampiyonu Kayseri'den

Satranç Gençler Türkiye Şampiyonu Kayseri\'den

Kayseri Şeker Satranç Kulübü Sporcusu Bolat, 18-22 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da yapılan 2013 Türkiye Gençler Şampiyonasında birinci oldu.

23.05.2013 13:49  Güncelleme: 13:52

Kayseri Şeker Satranç Kulübü Sporcusu Ahmet Bolat, 18-22 Mayıs 2013 tarihlerinde İstanbul'da yapılan 2013 Türkiye Gençler Şampiyonasında birinci oldu.

Ahmet Bolat ödülünü, Türkiye Satranç Federasyonu Sporcular Kurulu üyesi Ateş Ülker'den aldı. 2. masada oynanan Esat Bağlan-Ahmet Bolat maçının 16. f3 hamlesinden sonra konum beyazlar için kayıp konuma dönüştü. Sonrasında Esat Bağlan maçı bıraktı. Bu sonuç, 1. ve 3. masa maçlarının sonucundan sonra Ahmet Bolat'a eşitlik bozma maçlarına kalmadan 7½ puanla şampiyonluğu getirdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M. Metin Özen, "Türkiye Gençler Satranç Şampiyonasında ilimizi temsil eden

sporcumuz Ahmet Bolat'ı kutluyorum. Sporcumuzun almış olduğu bu dereceyle, satranca olan ilgi ilimizde daha da artacaktır. Şu an 4 bin 598 tane lisanslı satranç sporcumuz var ve bu sayı gün geçtikçe daha da artıyor. 12-27 Eylül 2013 tarihleri arasında Hatay'da düzenlenecek 2013 Dünya Gençler Şampiyonasında ilimizi temsil edecek olan Ahmet Bolat'ı can-ı gönülden kutluyorum" dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Satranç Gençler Türkiye Şampiyonu Kayseri'den - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement