Selçuk Müzesi'nin İç Mimarisi Şekilleniyor - Son Dakika
Yerel

Selçuk Müzesi'nin İç Mimarisi Şekilleniyor

Selçuk Müzesi\'nin İç Mimarisi Şekilleniyor

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü son sınıf öğrencileri, "Selçuk Üniversitesi Müzesi" konulu bitirme projesinde kampüs alanında inşa edilen müzenin iç mimarisine yönelik proje örneklerini...

12.06.2013 12:27

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü son sınıf öğrencileri, "Selçuk Üniversitesi Müzesi" konulu bitirme projesinde kampüs alanında inşa edilen müzenin iç mimarisine yönelik proje örneklerini değerlendirme jürisine sundu.

Aralarında Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin'in de bulunduğu proje değerlendirme jürisinde aynı zamanda Beykent Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şengül Öymen Gür, Selçuk Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Rabia Köse Doğan, Selçuk Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. İlham Enveroğlu, Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Bakır, Selçuk Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Bahattin Küçük, Yrd. Doç. Dr. Ebru Erdoğan, Öğr. Gör. Kübra Kaymaz ve Arş. Gör. Mine Sungur, Yrd. Doç. Dr. Lütfi Hidayetoğlu ile İç Mimar ve Çevre Tasarımcıları Hatice Çınar, Ali Akçaova ve Mehmet Noraslı yer alıyor. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Öğretim Görevlisi Kübra Kaymaz'ın proje koordinatörlüğünü üstlendiği 'Selçuk Üniversitesi Müzesi' iç mimari projesinde 20 öğrenci, 4 aylık sürede müzenin mevcut mimari yapısı içerisinde sergi düzenleme alanları, kalıcı ve geçici sergi birimleri, konferans salonu ve akustikli çözümlemesi, büro hacimleri ve öğrenci atölyeleri üzerine çalıştı. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencilerinden Ayşe Hümeyra Eldek, geleneksel Selçuklu yıldızı motifleri kullanarak hazırladığı projesini ve Meltem Kaval çağdaş müzecilik anlayışı ile hazırladığı projelerinin örnek sunumlarını gerçekleştirdi.

Sunulan projeleri dikkatle inceleyen Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, "Üniversitemiz müzesinin iç mimarisi için yapılan projelere emek veren tüm öğrencilerimize ve öğretim üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Bu güzel çalışmaların müzemiz için en iyi iç mimari projesini ortaya çıkaracağına eminim" dedi.

Sunulan projeler ve maket çalışmalarının tamamı 13 Haziran 2013'te Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Fuayesi'nde açılacak olan 'Mezuniyet Sergisi' ile ziyaretçilere sunulacak. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Selçuk Müzesi'nin İç Mimarisi Şekilleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement