Sesi İzzet Altınmeşe'ye benzetiliyor, vatandaşlar severek dinliyor - Son Dakika
Yerel

Sesi İzzet Altınmeşe'ye benzetiliyor, vatandaşlar severek dinliyor

Sesi İzzet Altınmeşe'ye benzetiliyor, vatandaşlar severek dinliyorKAHRAMANMARAŞ Kahramanmaraş'ta 66 yaşındaki Halil Tanış'ın sesi İzzet Altınmeşe ve İbrahim Tatlıses'e benzetilirken hayranları da severek dinliyor.

16.12.2022 11:01  Güncelleme: 12:19

Sesi İzzet Altınmeşe'ye benzetiliyor, vatandaşlar severek dinliyor

KAHRAMANMARAŞ Kahramanmaraş'ta 66 yaşındaki Halil Tanış'ın sesi İzzet Altınmeşe ve İbrahim Tatlıses'e benzetilirken hayranları da severek dinliyor.

Kentte 30 yıldır usta sanatçıların türkülerini seslendiren Halil Tanış, Dulkadiroğlu ilçesi bir site de hayranlarıyla bir araya geldi. İzzet Altınmeşe ve İbrahim Tatlıses'in türkülerini söyleyen ve sesinin onlara benzetildiğini belirten Tanış, hayranlarına da teşekkür etti. Altınmeşe ve Tatlıses'e hayranlığını da dile getiren Tanış, sevgisini onların türkülerini söyleyerek gösterdiğini ifade etti.

30 yıldır türkü söylediğini belirten Halil Tanış," Kahramanmaraş ve çevrelerinde bülbül ses olarak tanınıyorum. Sesimi İzzet Altınmeşe'ye ve İbrahim Tatlıses'e çok benzetirler. Ses olarak İbrahim Tatlıses muhteşem bir sese sahip. İzzet altınmeşe'de çok değerli sanatçılardan. Ünlü sanatçılara sesimi benzettiklerinde onure oluyorum. Müzik insanlara terapidir. İnsanları rahat uyutur, dinlendirir, içindeki ukdeleri dışarı vurdurtturur. Müzik ise ruhun gıdasıdır" ifadesini kullandı. 15 yıldırı sanatçıyı dinleyenlerden Havva Demir,"Genelde hepimiz İzzet Altınmeşe'ye benzetiyoruz. Çok güzel parçaları okuyor. Hem bölgesel hem de mahalli tarzında da okuyor. Kahramanmaraş'a ait türküleri de çok güzel okuyor. Kahramanmaraşlı olarak kendisini çok seviyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz" dedi.

Halil Tanış'ı uzun süredir tanıdıklarını aktaran Beyza Yılmaz ise "Halil Bey'i uzun zamandır tanıyoruz. Sesini İzzet Altınmeşe'ye benzetiyoruz. O yüzden Kahramanmaraş adına gurur duyuyoruz. Çok da sevilen bir sanatçımız. Başarılarının devamını diliyoruz"diye konuştu.

Sesi İzzet Altınmeşe\'ye benzetiliyor, vatandaşlar severek dinliyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sesi İzzet Altınmeşe'ye benzetiliyor, vatandaşlar severek dinliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement