Siirt'te Çanakkale Konulu Panel Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Siirt'te Çanakkale Konulu Panel Düzenlendi

Siirt\'te Çanakkale Konulu Panel Düzenlendi

Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında ’100 yıllık bir destan Çanakkale’ konulu panel düzenlendi.

18.03.2015 14:28

Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında '100 yıllık bir destan Çanakkale' konulu panel düzenlendi.

Mimarlık mühendislik konferans salonunda, Gazi Üniversitesi'nden Doç. Dr. Mehmet Ali Çakmak, Doç. Dr. Bahri Ata, Yrd. Doç. Dr. İsmail Cansız ve Siirt Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Abdulnasır Yiner'in panelist olarak katıldığı etkinlik, Çanakkale savaşları ile ilgili şiir ve kısa filmlerin gösterimi ile başladı.

Panelde konuşan Siirt Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi tarih bölümü öğretim üyesi Abdulnasır Nasır Yiner, Çanakkale cephesinin genel açılış nedenlerine değindikten sonra Siirt'in cephede verdiği şehit sayısı ile ilgili detaylara yer verdi.

Doç. Dr. Mehmet Ali Çakmak ise, 'Çanakkale'de neler oldu' sunumuyla savaşın takvimine dair kronolojik bir sunum yaptı. Doç. Dr. Bahri Ata'nın Çanakkale savaşının askeri, siyasi, ekonomik ve sosyo-kültürel sonuçlarına yönelik yaptığı konuşmanın ardından, Yrd. Doç. Dr. İsmail Cansız da Seyit onbaşı, Lütfi bey, kınalı Hasan, Norfolk tburu, Yahya çavuş gibi hadiselerin anlatımı ile Çanakkale'nin manevi atmosferini salona yansıttı.

Etkinlik, Çanakkale savaşı ile ilgili görsellerin ve savaş materyallerinin bulunduğu sergi alanının gezilmesi ve akabinde verilen kokteyl ile sona erdi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siirt'te Çanakkale Konulu Panel Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement